ΑΘΗΝΑ
14:36
|
13.07.2024
"Συνειδητό λάθος" είναι οι αναφορές του πρωθυπουργού στην "πολιτική ένταση" και στον "λαϊκισμό" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη κριτική στο πρωινό μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, εκτιμώντας πως πρόκειται για προσπάθεια “εργαλειοποίησης της Ιστορίας για μικροπολιτικούς σκοπούς”.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει έντονα τις αναφορές του πρωθυπουργού στις αιτίες του πραξικοπήματος τονίζοντας πως είναι “συνειδητό λάθος” οι αναφορές του στην “πολιτική ένταση” και στον “λαϊκισμό”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος συνιστά μνημείο εργαλειοποίησης της ιστορίας για μικροπολιτικούς σκοπούς. Κατά τη Νέα Δημοκρατία η χούντα ήρθε από την πολιτική ένταση και τον «λαϊκισμό». Κάνει λάθος.

Είναι ένα λάθος συνειδητό. Αποσκοπεί στην ιστορική δικαίωση του ρόλου της κυβέρνησης των αποστατών, της βασιλικής οικογένειας και αντιδραστικών κέντρων εντός και εκτός της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Όλοι θυμόμαστε το μήνυμα της υπουργού Παιδείας ότι η 28η Οκτωβρίου είναι μια μέρα μάχης κατά του «λαϊκισμού».

Ο ιστορικός αναθεωρητισμός και η ημιμάθεια συμβαδίζουν με κοινό στόχο τη λήθη και το ξέπλυμα εκείνων που μέχρι πρόσφατα ήταν πρωτοπαλίκαρα του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Δεν θα τους περάσει. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα