ΑΘΗΝΑ
21:38
|
19.04.2024
Άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαϊου και απελευθέρωση των μετακινήσεων από τις 15 Μαϊου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προχώρησε λίγο μετά τις 18.00 μμ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων από την Δευτέρα του Πάσχα και το άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολιασμών για τους ενήλικες άνω των 30 ετών.

“Έχουμε ανάγκη από ορατότητα και προοπτική” είπε ο πρωθυπουργός εκτιμώντας ότι η πανδημία στη χώρα σταθεροποιείται και ότι το σύστημα υγείας ανταποκρίνεται στις προκλήσεις.

“Το σημαντικότερο είναι πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος προστασίας κτίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς” πρόσθεσε χαρακτηριστικά. “Στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι, όμως το πρώτο δεν πρέπει να υπονομεύσει το δεύτερο” συνέχισε, απευθύνοντας έκκληση για παράταση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό και στη διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας.

Ανακοίνωσε έτσι:

  • Ανοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους από 3 Μαίου και η κυκλοφορία διευρύνεται ώς τις 23.00 μμ.
  • Ανοίγουν γυμνάσια και δημοτικά σχολεία από 10 Μαϊου με όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους.
  • Το Σάββατο, 15 Μαϊου ανοίγει ο τουρισμός και απελευθερώνονται οι μετακινήσεις για όλους τους πολίτες και θα επιτραπούν ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

“Με την προοπτική άρσης των περιορισμών όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι δεν βρισκόμαστε στα επιθυμητά ποσοστά. “Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί” είπε καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν τονίζοντας ότι ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο αλλά στην ασθένεια.

Από τη Μεγάλη Βδομάδα είπε πως ξεκινά νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα