ΑΘΗΝΑ
07:53
|
26.04.2024
Ο Νετανιάχου εντείνει τα μετεκλογικά παζάρια επιδιώκοντας να παραμείνει στην εξουσία ακόμη και με έναν "ετερόκλητο" κυβερνητικό συνασπισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνονται τα μετεκλογικά “μαγειρέματα” στο Ισραήλ με πρωταγωνιστή τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου του δεξιού κόμματος Λικούντ που πασχίζει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση συνασπισμού σχεδόν με οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα του εξασφαλίσει την παραμονή του στο “τιμόνι” του Ισραήλ.

Ως νωρίς απόψε ο Νετανιάχου πραγματοποίησε διαδοχικά τηλεφωνική επικοινωνία για πρώτη φορά από την διεξαγωγή των εκλογών της 23ης Μαρτίου ακόμη και με τον ηγέτη του αραβικού,ισλαμικού κόμματος Ra’am, Μανσούρ Αμπάς. Έναν πολιτικό που είχε κατηγορήσει κατά το παρελθόν ως υποστηρικτή “τρομοκρατών”…

https://static.timesofisrael.com/www/uploads/2021/03/makephotogallery.net_1616592665154-e1616592757688-640x400.jpg

Σε λακωνική ανακοίνωση του κόμματος Ra’am που αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αμπάς με τον Νετανιάχου επισημαίνεται πως έθιξαν κυρίως “τρέχοντα πολιτικά ζητήματα” συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης και των “ζεόντων προβλημάτων” των Αράβων (Παλαιστινίων) του Ισραήλ.

Προηγήθηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Νετανιάχου με τον απερχόμενο αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του και υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς που ηγείται του “Γαλανόλευκου” μπλοκ, με την αρχηγό των Εργατικών Μεράβ Μιχαέλι και τον πρόεδρο του κεντροαριστερού κόμματος Μέρετζ, Νιτζάν Χόροβιτς.

Το διάγγελμα Νετανιάχου περί “πλήγματος” της δεξιάς

Αργότερα το βράδυ ο Νετανιάχου προχώρησε σε νέα τηλεοπτική εμφάνιση επιλέγοντας να επικεντρώσει τα πυρά του στον αρχηγό του δεξιού κόμματος “ΓΙΑΜΙΝΑ” (Yamina) Ναφτάλι Μπένετ με τον οποίον είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τον Μπένετ πως τον τυφλώνει η “προσωπική φιλοδοξία” σε τέτοιο σημείο που είναι έτοιμος να καταφέρει πλήγμα “κατά της δεξιάς” στο Ισραήλ.

Jewish Home chair Naftali Bennett (L) speaks with Yesh Atid chair Yair Lapid in the Knesset plenum, March 11, 2014. (Miriam Alster/Flash90)

Ανέφερε πως με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 23ης Μαρτίου, το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος προτιμά τα δεξιά κόμματα, επειδή αυτά ήταν και τα περισσότερα που εκπροσωπήθηκαν στη νέα βουλή (Κνέσετ). Απέφυγε ωστόσο να υπενθυμίσει ότι τρία από αυτά τα δεξιά κόμματα (το Γιες Ατίντ του Γιαίρ Λαπίντ, το Γιαμίνα του Ναφτάλι Μπένετ και το “Νέα Ελπίδα” του Γκιντόν Σά’αρ) συνένωσαν τις δυνάμεις τους προεκλογικά με στόχο μία νέα κυβέρνηση δίχως πρωθυπουργό τον ίδιο.

Επιπλέον ο Νετανιάχου επικαλέστηκε τα αποτελέσματα διαδοχικών σφυγμομετρήσεων όπου η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έχει δηλώσει πως προτιμά σαφώς τον ίδιο ξανά για πρωθυπουργό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα