ΑΘΗΝΑ
00:15
|
19.05.2024
Το 66% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η επιλογή του Άρμιν Λάσετ για το χρίσμα του CDU/CSU δεν ήταν η σωστή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους Γερμανούς η πρόσφατη εκλογή του Άρμιν Λάσετ στη θέση του υποψήφιου της Χριστιανικής Ένωσης CDU/CSU. Ή τουλάχιστον να μην έχει “ρεύμα” η ανάδειξή του σε βάρος της έτερης υποψηφιότητας του Μάρκους Ζέντερ.

Ο Άρμιν Λάσετ εξελέγη νέος πρόεδρος του CDU - «Εγγυητής» της συνέχειας της  Μέρκελ και της ενότητας

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 66% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η επιλογή του Άρμιν Λάσετ αντί του Μάρκους Ζέντερ για το χρίσμα δεν ήταν η σωστή, ενώ μεταξύ των υποστηρικτών του CDU και της CSU η ίδια άποψη εκφράζεται από το 77%.

Στο ερώτημα της απευθείας επιλογής Καγκελάριου, προηγείται σημαντικά η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30%, ακολουθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και σημερινός Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς με 17%. Τελευταίος κατατάσσεται ο ‘Αρμιν Λάσετ, με μόλις 11% της προτίμησης.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση προηγείται με 29%, ακολουθούν οι Πράσινοι με 25%, το SPD με 15%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9% και η Αριστερά με 7%

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα