ΑΘΗΝΑ
03:00
|
17.01.2022
Ο γερουσιαστής που προεδρεύει της Επιτροπής Ξένων Σχέσεων επιβεβαιώνει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επικείμενη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, ως Γενοκτονίας, από τις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε απόψε με νέα ανάρτησή του στο Τουίτερ ο γνωστός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

“Μετά από τρεις δεκαετίες μπροστάρης σε αυτόν τον αγώνα, νιώθω περήφανος που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πάρει θέση για να μπορώ τελικά να πω χωρίς αμφισημίες: Η γενοκτονία είναι γενοκτονία” ανέφερε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας στην συνέχεια τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θεωρώντας πως παίρνει θέση για “μία από τις σκοτεινότερες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας μετά από 100 χρόνια”.

Ο Μενέντεζ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η εξέλιξη δρομολογείται κατά την 106η επέτειο γενοκτονίας του αρμενικού λαού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Εξέφρασε δε στη συνέχεια “βαθιά ευγνωμοσύνη” για την επιμονή της Αρμενικής κοινότητας στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την “εξασφάλιση της γενοκτονίας των Αρμενίων ως αναγνωρίσιμου γεγονότος της ιστορίας – αποδεκτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο”.

Το Σάββατο ο Μπάιντεν θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων (upd.) |  Defence-point.gr

Χτες η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είχε ανακοινώσει πως επίκεινται σχετικές ανακοινώσεις από τον πρόεδρο Μπάιντεν το ερχόμενο Σάββατο, 24 Απριλίου.

Σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη μία νέα “καταιγίδα” στις τεταμένες (από καιρό…) σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς «Αποφύγετε τα ταξίδια στην Ουκρανία»-Έκρυθμη κατάσταση

Νετανιάχου: Διαπραγματεύσεις για τέλος της δίκης διαφθοράς

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους ενήλικες στην Αυστρία

Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα για το άρθρο στο Documento

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα