ΑΘΗΝΑ
22:05
|
03.05.2024
Ο Μπλίνκεν "έκοψε" το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μακρόν σε λάθος χρόνο και ο Πούτιν ανέμενε σαστισμένος την κατάλληλη στιγμή για την ομιλία του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν ήταν ένα ή δύο αλλά αρκετά παραπάνω τα τεχνικά προβλήματα κατά το πρώτο και μεγαλύτερο μέρος της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο “δαίμων” της τηλεδιάσκεψης έκανε και σε αυτή την περίπτωση τα “μαγικά” του με αποτέλεσμα αρκετές στιγμές αμηχανίας στους ομοτράπεζους του Αμερικανού προέδρου, που εν προκειμένω, ήταν η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για το κλίμα, Τζον Κέρι.

Η πρώτη που έπεσε “θύμα” των τεχνικών προβλημάτων ήταν η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις που προλόγησε την έναρξη της τηλεδιάσκεψης. Η φωνή της ακουγόνταν δύο φορές, με διαφορά δευτερολέπτων, κατά τα δύο τρίτα της ομιλίας της, γεγονός που δυσκόλεψε αρκετά όσους θέλησαν να την παρακολουθήσουν.

Ο “δαίμων” της τηλεδιάσκεψης “έβαλε το χεράκι” του κα στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που «κόπηκε» στον αέρα από τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για να μιλήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που εμφανίστηκε προς στιγμήν να σαστίζει από αυτή τη διπλωματική γκάφα…

Ο «δαίμονας» της τηλεδιάσκεψης για το κλίμα «χτύπησε» Μακρόν, Καμάλα Χάρις  και Σκοτ Μόρισον

Αμέσως μετά, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έδωσε τον λόγο στον Πούτιν, ο οποίος θα μιλούσε σε ζωντανή μετάδοση. Ακολούθησε μια αμήχανη στιγμή, με τον Πούτιν να δείχνει ότι δεν ήταν σίγουρος πως είχε έρθει η σειρά του. Στη συνέχεια όμως, άρχισε την ομιλία του.

Ο Μπλίνκεν αργότερα ξαναέβαλε το βίντεο του Μακρόν, επικαλούμενος για το λάθος τις «τεχνικές δυσκολίες» και λέγοντας ότι ήθελε «να δώσει τον λόγο» στον Γάλλο πρόεδρο.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αμερικανός υπουργός.

Λίγο αργότερα, όταν πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, το μικρόφωνό του ήταν κλειστό και οι πρώτες δηλώσεις του δεν ακούστηκαν.

Στην περίπτωση του Μόρισον ίσως να μην έφταιγε ο “δαίμων” της τηλεδιάσκεψης αλλά τα νεύρα του Μπάιντεν καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να απογοητεύτηκε από το γεγονός πως ο Αυστραλός πρωθυπουργός δεν έβαλε τον πήχυ των στόχων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής τόσο ψηλά όσο θα ήθελαν οι ΗΠΑ…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα