ΑΘΗΝΑ
12:58
|
24.05.2024
Ο υπουργός Οικονομικών ευελπιστεί πως η εφαρμογή των μέτρων θα αποβεί θετικά καταλυτική για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πέντε φορολογικές ελαφρύνσεις για την πρόσθετη σημαντική στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, εξειδικεύει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομκών τονίζει στη δήλωσή του πως προωθείται η υλοποίηση πέντε μέτρων – «γέφυρα» προς τη μετά-κορονοϊό εποχή, μέσω των οποίων επιχειρείται πρόσθετη στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να ανασυνταχθούν μετά τη δοκιμασία της πανδημίας.

Παράλληλα, επιχειρείται η εφαρμογή μέτρων -“καταλύτες” για την οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Αναφερόμενος στα μέτρα αυτά ο Σταϊκούρας ξεχωρίζει:

1ο.Τη μείωση από φέτος, σε μόνιμη βάση, της προκαταβολής φόρου στο 55% για όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

2ο. Μειώνεται, σε μόνιμη βάση, για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 80% από το 2022.Ειδικά για φέτος, αυτή μειώνεται ακόμη περισσότερο, στο 70%.

3ο. Μειώνεται, σε μόνιμη βάση, από το 2022 (φορολογικό έτος 2021) ο συντελεστής φόρου όλων των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, από το 24% στο 22%.

4ο. Επεκτείνεται η μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και το 2022.

5ο. Επεκτείνεται η αναστολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και το 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Στο Δημόσιο περνά ο μεγαλύτερος εγχώριος παραγωγός κρασιού

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών και ζήτησης, ανησυχία για αύξηση επιτοκίων

Ρουάντα: Χρηματοδότηση ύψους 164,6 εκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ

Ρωσία: Ενιαία φορολόγηση για τους στρατιώτες, προοδευτική για τους υπόλοιπους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα