ΑΘΗΝΑ
21:36
|
16.09.2024
Η τροπολογία απαλλάσσει ρητά από κάθε δίωξη ή ευθύνη για "γνώμη και ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Λαγούς” έκρυβε η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την επίσπευση του προγράμματος των εμβολιασμών.

Στην τροπολογία τεσσάρων άρθρων, μεταξύ άλλων, απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη και διώξεις τα μέλη της εθνικής επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας . Αφορμή για αυτή την “ενδιαφέρουσα” προληπτική απόφαση έδωσε η επιλογή για επίσπευση των εμβολιασμών σε δημόσια νοσοκομεία και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές (επί πληρωμή ανά εμβολιασθέντα).

Το υπ’ αριθμόν τέσσερα άρθρο της τροπολογίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για μηνύσεις , δικαστικές και άλλες διώξεις κατά των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων από πολίτες, και δη επιχειρηματίες, που θεωρούν πως επλήγησαν ανεπανόρθωτα από πιθανώς εσφαλμένες αποφάσεις ή υπερβολικά μέτρα.

20 ευρώ η βάρδια Σαββατοκύριακα και αργίες

Στην ίδια τροπολογία όμως υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα σημεία πέρα από την επίσπευση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές (με επιπρόσθετο κόστος 3 ευρώ ανά εμβολιασθέντα).

Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι που θα επωμισθούν με την ευθύνη των εμβολιασμών και οι οποίοι θα δουλεύουν αργίες, Σάββατα και Κυριακές θα έχουν αμοιβή μόλις 20 ευρώ που θα καλυφθεί από πόρους της ΕΕ…

Επιπλέον, τα νοσοκομεία (ιδιωτικά και δημόσια) και τα διαγνωστικά κέντρα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμών θα λειτουργούν όχι ως τις 22.00 μμ αλλά ως τα μεσάνυχτα.

Στα εμβολιαστικά κέντρα προστίθενται πλέον τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο νοσοκομείο.

Επίσης, προστίθενται και εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα