ΑΘΗΝΑ
17:45
|
02.05.2024
Ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα που αναπτύχθηκαν στα δυτικά και νότια της χώρας, σύντομα θα αρχίσουν να επιστρέφουν στη βάση…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έπειτα από εβδομάδες έντασης με τη Δύση σχετικά με τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, o Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα που αναπτύχθηκαν στα δυτικά και νότια της χώρας, σύντομα θα αρχίσουν να επιστρέφουν στη βάση τους, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι ασκήσεις στην περιοχή.

Ο αρχηγός του στρατού της χώρας αποκάλυψε την Πέμπτη ότι ορισμένες μονάδες του τακτικού στρατού και των αερομεταφερόμενων τμημάτων είχαν μεταφερθεί στην περιοχή, κοντά στα κοινά σύνορα με την Ουκρανία, στο πλαίσιο έκτακτων στρατιωτικών ασκήσεων.

Η συσσώρευση προκάλεσε συναγερμό στο Κίεβο και χαρακτηρίστηκε από δυτικά έθνη ως πιθανός πρόδρομος εισβολής, την οποία το Κρεμλίνο αρνήθηκε επανειλημμένα.

“Oi στόχοι της άσκησης έχουν επιτευχθεί πλήρως. Τα στρατεύματα απέδειξαν την ικανότητά τους να διασφαλίζουν την άμυνα της χώρας”, δήλωσε ο Σοϊγκού, εξηγώντας ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή θα έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αντιδράσουν σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη αλλαγή της κατάστασης κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Την ίδια ημέρα, το Υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε πλάνα με ασκήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην χερσόνησο της Κριμέας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Σοϊγκού πραγματοποίησε επίσκεψη σε στρατεύματα που βρισκόντουσαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, εξηγώντας ότι η κίνηση έγινε μετά από αυξημένες εντάσεις με το ΝΑΤΟ και “σε απάντηση στη στρατιωτική δραστηριότητα της συμμαχίας, η οποία απειλεί τη Ρωσία”.

Την Τετάρτη, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον σκέφτεται να αυξήσει τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης πυραύλων και εναέριου εξοπλισμού. Η χώρα έχει προηγουμένως ζητήσει υποστήριξη από το ΝΑΤΟ για να υπερασπιστεί αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι “ρωσική επιθετικότητα”.

Οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των στρατιωτών που είναι πιστοί σε δύο αποσχισμένες δημοκρατίες στα ανατολικά έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να παρέμβει για να αποτρέψει μια πλήρη ανθρωπιστική καταστροφή.

Από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν επιφυλακτικότητα και δυσπιστία για άλλη μία φορά και τόνισαν ότι η διακυβέρνηση Μπάιντεν “αναμένει πράξεις και όχι λόγια” εκ μέρους της Ρωσίας, με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, να τονίζει ότι η Ουάσινγκτον θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε συντονισμό με το Κίεβο και τους υπόλοιπους συμμάχους των ΗΠΑ.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα