ΑΘΗΝΑ
17:51
|
25.04.2024
Η σύνοδος προκαλεί το ενδιαφέρον δισεκατομμυριούχων και ηγετών που προτάσουν ως λύση την "πράσινη" ανάπτυξη.
A
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, άλλα γνωστά διευθυντικά στελέχη ισχυρών εταιριών Τεχνολογίας, Ενέργειας και Βιομηχανίας αλλά και δεκάδες ξένους ηγέτες επιστράτευσε σήμερα η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της δεύτερης και τελευταίας μέρας εργασιών της τηλεδιάσκεψης κορυφής για την κλιματική αλλαγή.

Ο Τζον Κέρι, με την ιδιότητα του ειδικού απεσταλμένου του Λευκού Οίκου για την Κλιματική Αλλαγή, τόνισε ιδιαίτερα τα περιθώρια ανάπτυξης της οικονομίας που μπορεί να δημιουργήσει η στροφή στην “Πράσινη Ανάπτυξη” και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προβλέποντας εκατομμύρια θέσεις εργασίας ως το 2030.

“Κανείς δεν ζητά από κανέναν να κάνει θυσίες. Εδώ πρόκειται για μία ευκαιρία. Η διοχέτευση τρισεκατομμυρίων σε τεχνολογίες Καθαρής Ενέργειας, σε έρευνα και σύγχρονες υποδομές θα επιταχύνει μία ανταγωνιστική αμερικανική οικονομία στο μέλλον και  θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας ενώ παράλληλα θα σωθεί ο πλανήτης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζον Κέρι.

Μαζί του συμφώνησαν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Μάικροσοφτ, Μπιλ Γκέιτς, και ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου τηλεοπτικού δικτύου και ειδησεογραφικού οργανισμού, Μάικλ Μπλούμπεργκ, προβλέποντας πως η διοχέτευση κεφαλαίων σε τεχνολογίες “βιώσιμης ανάπτυξης”  και “καθαρών πηγών” Ενέργειας μπορεί να προσφέρουν νέες ευκαιρίες για θέσεις εργασίας και πλούτου. “Δεν μπορούμε να νικήσουμε την κλιματική αλλαγή δίχως ένα ποσό νέων επενδύσεων ιστορικών διαστάσεων” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπλούμπεργκ.

Μέρος στη διάσκεψη πήραν σήμερα και ηγέτες χωρών όπως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου που εξήρε τις δυνατότητες “εκατοντάδων ισραηλινών νεοφυών “επιχειρήσεων  στους τομείς της αιολικής, ηλιακής Ενέργειας και των άλλων Ανανεώσιμων Πηγών.

Ο Κενυάτης πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα περιέγραψε το ενεργειακό “άλμα” που επιχειρεί η κυβέρνησή του προκειμένου να πετύχει τη μετάβαση από την οικονομία του άνθρακα, της κηροζίνης και της θέρμανσης με ξυλεία στην χρήση γεωθερμικής και αιολικής Ενέργειας.

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντίρικσεν επιβεβαίωσε για τον σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησής της στον τερματισμό των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα με στόχο την μεγαλύτερη ανάπτυξη αιολικών πάρκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα