ΑΘΗΝΑ
22:03
|
24.04.2024
Στην καταγγελία εμπλέκονται πληρωμένοι δολοφόνοι, ο τηλεπαρουσιαστής Φουρθιώτης αλλά και σημερινή εμπλοκή της ομάδας ΔΙΑΣ με ενόπλους στην Εκάλη...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασίαΣτη δημοσιογραφία συνηθίζουμε να λέμε πως όταν φτάνεις να κάνει ρεπορτάζ για τον εαυτό σου, η κατάσταση είναι προβληματική”.

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε απόψε λίγο μετά τις 20.00 μμ ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης την ανάρτησή του στο Φέισμπουκ, καταγγέλλοντας σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του από σκοτεινά κυκλώματα στα οποία εμπλέκεται ο γνωστός αμφιλεγόμενος τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και πληρωμένοι δολοφόνοι του υποκόσμου.

Αναφέρει πως στις 6 Απριλίου τον επισκέφθηκε ένας άνδρας στα γραφεία της εφημερίδας Ντοκουμέντο για να τον ενημερώσει για κίνδυνο που διατρέχει. Μίλησε μαζί του για περίπου μία ώρα, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη.

Πληροφορίες για το “συμβόλαιο” του Φουρθιώτη

Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής του αποκάλυψε πως ο Μένιος Φουρθιώτης , για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην «πιάτσα» κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος.

Στη συνέχεια τονίζει πως ο Β. Τριάντης μετέφερε τις πληροφορίες ανεπίσημα στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Γεωργακοπούλου, στο πλαίσιο επικοινωνίας και για άλλα θέματα, με τη διευκρίνιση πως αυτές δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν νομικά παρά μόνον εφόσον προηγηθεί επίσημη κατάθεση.

Στη συνέχεια ο Βαξεβάνης ενημέρωσε δύο ακόμη συναδέλφους του και τους δικηγόρους του ώσπου στις 17 Απριλίου ένας κουκουλοφόρος γάζωσε επιδεικτικά μπροστά στις κάμερες το σπίτι του Φουρθιώτη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλέσει ζημιές στο σπίτι ή στα πρόσωπα που ήταν εντός του κτιρίου, περιοριζόμενος…στον μαντρότοιχο!

Και ο Κ.Βαξεβάνης συνεχίζει:

Η «επίθεση» εναντίον του Φουρθιώτη μπορεί να προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στον Τύπο και τα social media , για εμένα όμως, είχε το ρόλο της επιβεβαίωσης των πληροφοριών που δέχθηκα, κατά 50%. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιώνονταν μερικώς με την επίθεση, είχα κάθε λόγο να φοβάμαι μήπως στο σύνολό τους ήταν αληθινές. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και προσεκτικός και αναζητώ ενδεχόμενα στοιχεία που μπορεί να με οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα. Το τελευταίο πράγμα που θα επέλεγα , θα ήταν να απευθυνθώ στην Αστυνομία. Δεν πρόκειται μόνο για την Αστυνομία που αξιολόγησε ως «στόχο» το Φουρθιώτη παρέχοντάς του προστασία, αλλά πρωτίστως για την Αστυνομία, η οποία αν δεν φτάσει στους «δράστες» θα χρησιμοποιήσει όλη αυτή την ιστορία για να με εμφανίσει ως ευφάνταστο. Έχω σχετική εμπειρία, όταν το καρτέρι από πέντε άτομα στο σπίτι μου, προσπάθησε να το εμφανίσει ως απόπειρα κλοπής.Τα ξημερώματα στις 16 Απριλίου, κάποιος άγνωστος επιχείρησε να μπει στα γραφεία του Documento, ανεβαίνοντας στον 5ο όροφο, από τη σκάλα κινδύνου. Όταν εντοπίστηκε από το Κέντρο Ελέγχου της εταιρείας Security, δεν επιχείρησε να φύγει από τη σκάλα, αλλά με ακροβατικές κινήσεις, κατέβηκε από σωλήνες, αιωρούμενος 30 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Σήμερα το απόγευμα (23 Απριλίου) δέχθηκα τηλεφώνημα από σοβαρό άτομο, το οποίο μου είπε πως πρέπει να προσέχω, γιατί όπως το πληροφόρησε άλλο άτομο, δύο ένοπλοι που εντοπίστηκαν από την Ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη και αφού πυροβόλησαν κατάφεραν να διαφύγουν, ήταν πρόσωπα που θα εκτελούσαν συμβόλαιο εναντίον μου αλλά ματαίωσαν το σχέδιο λόγω της συμπλοκής με τους αστυνομικούς.

Ο Βαξεβάνης θυμίζει το πρωτοσελιδο της εφημερίδας Documento πριν μία βδομάδα σχετικά με τη μαφία που συνθέτουν επίορκοι αστυνομικοί και εκτελεστές και για το “δρόμο που συνδέει τους υπονόμους του εγκλήματος με τα ρετιρέ της εξουσίας”.

Και καταλήγει:

Δεν περιμένω τίποτα από την Αστυνομία , αν και της ανήκει πλήρως η ευθύνη για ό,τι συμβεί σε εμένα , την οικογένεια ή τους εκατό εργαζόμενους στο Documento , που δεν δίνουν μάχη για το μεροκάματο αλλά μάχη κατά της διαφθοράς.

Ξέρουμε πως μοναδική ουσιαστική δύναμη και προστασίας μας είναι ο κόσμος , ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, που θέλει να ζει σε ένα δημοκρατικό κράτος που δεν έχει δεσμούς με το παρακράτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Ιταλία: Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στα νύχια της κυβέρνησης, εν όψει ευρωεκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα