ΑΘΗΝΑ
22:53
|
19.04.2024
Η τηλεφωνική επικοινωνία γίνεται ένα 24ωρο πριν την πιθανή αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το απόγευμα οι πρόεδροι ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τηλεφώνημα που είναι το πρώτο αφότου ανέλαβε καθήκοντα ο Αμερικανός πρόεδρος, μετά την ορκομωσία του τον περασμένο Γενάρη, γίνεται ένα 24ωρο πριν την πιθανή αναγνώριση της (προ περίπου 100 ετών) γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Τι λέει ο Λευκός Οίκος για την επικοινωνία

Το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας των ηγετών αμφοτέρων χωρών δεν έγινε άμεσα γνωστό ώσπου λίγο μετά τις 9.00 μμ (ώρα Ελλάδας) ο Λευκός Οίκος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως οι ηγέτες των δύο χωρών θα συναντηθούν τον Ιούνιο στο περιθώριο της ΝΑΤΟΪκής συνόδου στις Βρυξέλλες.

Καταγράφεται επίσης το ενδιαφέρον του Αμερικανού προέδρου για μία “εποικοδομητική διμερή σχέση με διευρυμένες περιοχές συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των διαφωνιών”.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως μπορεί να επακολουθήσει επικοινωνία μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Αμερικανού ομολόγου του,Άντονι Μπλίνκεν, καθώς επίσης και μεταξύ του προεδρικού συμβούλου Ιμπραχίμ με τον Σύμβουλο Εθνικης Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.

Ο Ερντογάν “χάνει το βέτο”…

Είναι εντούτοις χαρακτηριστικό ότι το ίδιο 24ωρο το γνωστό αμερικανικό περιοδικό διεθνούς πολιτικής Foreign Policy δημοσίευσε άρθρο καλώντας τον πρόεδρο Μπάιντεν να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων θεωρώντας πως η Τουρκία δεν έχει πλέον το προνόμιο “βέτο” στο θέμα αυτό γιατί έχει χάσει τη στρατηγική της σημασία…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα