ΑΘΗΝΑ
18:34
|
14.07.2026
Την ανησυχία του για την εξάπλωση του ινδικού στελέχους του κορονοϊού εκφράζει ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανησυχία του για την εξάπλωση του ινδικού στελέχους του κορονοϊού εκφράζει ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ επισημαίνοντας ότι επείγει μία συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση.

«Τα νέα για την εξέλιξη της κατάστασης τoυ κορονοϊού στην Ινδία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Η ινδική μετάλλαξη φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα και η κατάσταση εκεί απειλεί να ξεφύγει από τον έλεγχο» αναφέρει.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ σημειώνει ότι «ορισμένες περιπτώσεις Covid με την ινδική μετάλλαξη έχουν ήδη εμφανιστεί στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες της ΕΕ» και υπογραμμίζει ότι «αυτή τη φορά, οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ πρέπει να ενεργήσουν αμέσως και να επιβάλουν προσωρινή απαγόρευση εισερχόμενων πτήσεων από την Ινδία και κοινούς ευρωπαϊκούς περιορισμούς εισόδου».

« Χρειαζόμαστε επίσης μια ομοιογενή προσέγγιση για τους ελέγχους και τους κανόνες καραντίνας για άτομα που προέρχονται από την περιοχή. Δεν μπορούμε να αντέξουμε μια άλλη ανεξέλεγκτη μετάλλαξη να εξαπλωθεί στα αεροδρόμια μας. Επείγει μια συντονισμένη προσέγγιση της ΕΕ» καταλήγει ο κ. Βέμπερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Προπόνηση με ασκήσεις αντιστάσεων: Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα