ΑΘΗΝΑ
09:12
|
28.04.2024
Ο πρώην πρόεδρος της Σομαλίας Χασάν Σεΐχ Μοχάμουντ κατηγόρησε τον διάδοχό του την Κυριακή για έγκριση στρατιωτικής επίθεσης στο σπίτι του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος της Σομαλίας Χασάν Σεΐχ Μοχάμουντ κατηγόρησε τον διάδοχό του την Κυριακή για έγκριση στρατιωτικής επίθεσης στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Μάχες ξέσπασαν νωρίτερα την ίδια ημέρα αφού οι αντίπαλοι του εν ενεργεία ηγέτη Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Μοχάμεντ, επίσης γνωστού ως Φαρμαϊό, κατέλαβαν περιοχές κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου.

“Είναι πολύ ατυχές που ένας στρατός πιστός στον πρώην πρόεδρο επιτέθηκε στην κατοικία μου. Έχω ήδη προειδοποιήσει για τους κινδύνους της πολιτικοποίησης της ασφάλειας. Ο Φαρμαϊό είναι υπεύθυνος για τις συνέπειες”, ανέφερε στο Twitter.

Ο Φαρμαϊό αποδοκιμάστηκε στο εσωτερικό και το εξωτερικό αφού υπέγραψε παράταση της θητείας του την περασμένη εβδομάδα. Η τετραετής θητεία του έληξε τον Φεβρουάριο, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ νέα ψήφος.

Το έθνος του Κέρατος της Αφρικής έχει διχαστεί από έναν εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε μετά την απομάκρυνση του μακρόχρονο δικτάτορά του Σιάντ Μπάρε από μαχητές το 1991. Η κυβέρνηση που εδρεύει στο Μογκαντίσου αγωνίζεται να αποκρούσει ένοπλες ομάδες, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της κεντρικής και νότιας Σομαλίας .

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα