ΑΘΗΝΑ
15:22
|
26.04.2024
Συμβολική μουσική δράση πραγματοποιηθηκε το πρωί της Κυριακής από την πρωτοβουλία Support Art Workers στα Προπύλαια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμβολική μουσική δράση πραγματοποιηθηκε το πρωί της Κυριακής από την πρωτοβουλία Support Art Workers στα Προπύλαια.

Περισσότερα από 300 άτομα συμμετείχαν στη δράση, τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας, και έπαιξαν και τραγούδησαν το «El Pueblo Unido Jamás Será Vencido» («Λαός ενωμένος – Ποτέ Νικημένος»).

Στο σχετικό κάλεσμά τους αναφέρουν πως «ένα χρόνο πριν, βρεθήκαμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με την πανδημία. Πολύ γρήγορα κατέστη σαφές ότι η απομόνωση που απαιτήθηκε για την προστασία της υγείας μας μετατράπηκε σε ξεκάθαρη πρακτική για την περιστολή των δικαιωμάτων μας. Η απάντηση σε αυτήν τη βία ήταν και είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Έτσι, μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης αβεβαιότητας τον Απρίλη του 2020, δημιουργήσαμε αυθόρμητα τους Support Art Workers, ένα εξωθεσμικό κίνημα εργαζομένων από όλους τους κλάδους των τεχνών, με σκοπό να διεκδικήσουμε – μαζί με τα σωματεία μας – το δικαίωμά μας στην εργασία και τον Πολιτισμό. Κανείς δε γνώριζε αν και πόσο θα κρατήσει. Πολλοί το αμφισβήτησαν και άλλοι τόσοι το στήριξαν. Έναν χρόνο μετά, παρά τα όσα πετύχαμε και τους διαρκείς αγώνες, ο Πολιτισμός συνεχίζει να υποτιμάται και να “ξεχνιέται” από τις κυβερνητικές ατζέντες».

Το τραγούδι που επέλεξαν είναι «ένα τραγούδι ορόσημο που έχει συνοδέψει όλους τους κοινωνικούς αγώνες της Χιλής από την εποχή του Αλιέντε μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα το Δεκέμβρη του 2019 που τραγουδήθηκε από δεκάδες χιλιάδες Χιλιανούς σ’ ένα κοντσέρτο υπό τον γενικό τίτλο “Για την αξιοπρέπεια”. Αποτελεί πλέον έναν διεθνή ύμνο της αντίστασης της εργατικής τάξης κατά της αδικίας που πηγάζει από την εξουσία. Ως μουσική δράση ξεκίνησε από τη Γαλλία και τώρα παίρνουμε τη σκυτάλη εμείς δηλώνοντας κατά τον τρόπο αυτό πως είμαστε πολλ@ και θα τραγουδήσουμε όλ@ στην ίδια γλώσσα, ακόμη κι αν δεν είναι η μητρική μας», συνεχίζει η ανακοίνωση των Support Art Workers.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα