ΑΘΗΝΑ
04:54
|
26.04.2024
"Σε εικόνες προηγούμενων συναντήσεων δεν είδα καμία έλλειψη σε καρέκλες." είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξοργισμένη για τη συμπεριφορά την οποία αντιμετώπισε κατά την επίσκεψη στην Τουρκία από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Eίμαι η πρώτη γυναίκα που έγινε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είμαι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έτσι ανέμενα να μου συμπεριφερθούν όταν επισκέφθηκα την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες: ως Προέδρου της Κομισιόν, αλλά δεν είχα αυτή τη συμπεριφορά» τόνισε προσθέτοντας ότι αδυνατεί να βρει δικαιολογία για τη συμπεριφορά που έλαβε στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

«Γι’αυτό καταλήγω στο ότι ό,τι συνέβη, συνέβη επειδή είμαι γυναίκα. Τι θα είχε συμβεί εάν φορούσα κοστούμι και γραβάτα; Σε εικόνες προηγούμενων συναντήσεων δεν είδα καμία έλλειψη σε καρέκλες. Σε αυτές τις εικόνες δεν είδα καμία γυναίκα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Ένιωσα πληγωμένη, ένιωσα μόνη ως γυναίκα και ως Ευρωπαία» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται για τη διευθέτηση των θέσεων και του πρωτοκόλλου», αλλά αυτό έχει να κάνει με τον πυρήνα του ποιοι είμαστε, έχει “να κάνει με τις αξίες της ΕΕ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα