ΑΘΗΝΑ
04:30
|
25.04.2024
Εκτίμησε ότι απαιτείται πρόοδος σε διάφορους τομείς "όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι σχέσεις με την Ελλάδα και το Κυπριακό".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι δύσκολες εδώ και χρόνια ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρόσθεσε ότι τον Μάρτιο η ΕΕ παρουσίασε μία “ατζέντα θετική, αναλογική και αναστρέψιμη” για την Τουρκία.

Αναφερόμενος στην επεισοδιακή (για την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν) συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο Μισέλ ισχυρίστηκε ότι με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ενημέρωσαν τον Ταγίπ Ερντογάν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να «βάλει στο τραπέζι μια θετική ατζέντα, αλλά αναλογική και αναστρέψιμη». Εκτίμησε ότι απαιτείται πρόοδος σε διάφορους τομείς “όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι σχέσεις με την Ελλάδα και το Κυπριακό”.

Σχετικά με το «σκάνδαλο του καναπέ», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανέλαβε ότι έχει εκφράσει δημοσίως “λύπη” και ισχυρίστηκε ότι δεν αντέδρασε για να μην προκληθεί σοβαρότερο επεισόδιο…

Μέσα σε όλα αυτά, δεν παρέλειψε να εκφράσει «την πλήρη δέσμευσή» του στη στήριξη των γυναικών και στην ισότητα των φύλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα