ΑΘΗΝΑ
03:50
|
22.09.2024
Από το Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή. Ο πύραυλος μεταφέρει 36 δορυφόρους της βρετανικής εταιρείας OneWeb.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιτυχής ήταν η εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου “Σογιούζ” χθες Κυριακή από το Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή. Ο πύραυλος μεταφέρει 36 δορυφόρους της βρετανικής εταιρείες “OneWeb” που θα συμβάλλουν στη  διεύρυνση της παγκόσμιας ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Η εκτόξευση του “Σογιούζ” πραγματοποιήθηκε στις 7.14 π.μ. τοπική ώρα την Κυριακή. Η εκτόξευση ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα και όλα τα στάδια εκτυλίχτηκαν βάσει προγράμματος. Αργότερα ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας “Roscosmos”, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε ότι και οι 36 δορυφόροι διαχωρίστηκαν με επιτυχία από τον πύραυλο. “Συγχαρητήρια η αποστολή είναι επιτυχής”, έγραψε ο Ρογκόζιν στο Twitter.

Και η βρετανική εταιρεία “OneWeb” επιβεβαίωσε ότι οι δορυφόροι της βρίσκονται σε πορεία τροχιάς γύρω από τη Γη. Στις αρχές του μήνα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα αφιερώσει αυτήν την αποστολή στην 60η επέτειο της ιστορικής πρώτης πτήσης του Γιούρι Γκαγκάριν στο Διάστημα. Στις 12 Απριλίου 1961, στις 09.07 ώρα Μόσχας, ο Γιούρι Γκαγκάριν πρόφερε την λέξη που έμεινε χαραγμένη στην μνήμη ξεκινώντας την αποστολή του: “Φύγαμε”, πριν το διαστημικό όχημα Vostok εκτοξευθεί από το Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στην σοβιετική δημοκρατία του Καζακστάν.

Η πτήση του θα διαρκέσει 108 λεπτά, τον χρόνο που θα χρειασθεί για να πραγματοποιήσει μία περιστροφή γύρω από την Γη πριν προσεδαφισθεί στην ρωσική στέπα.

Η μικροσκοπική κάψουλα Vostok, όπου στριμώχθηκε υπό ακραίες συνθήκες κατά την ιστορική πτήση ο Γιούρι Γκαγκάριν, εκτίθεται στο μουσείο Κατάκτησης του Διαστήματος στην Μόσχα, στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο “Πρώτος”, που ανοίγει αύριο τις πόρτες της.

Η εκτόξευση της Κυριακή ήταν η έκτη του ρωσικού “Σογιούζ” για λογαριασμό της βρετανικής “OneWeb”, η οποία σκοπεύει να θέσει σε τροχιά γύρω από τη Γη έναν αστερισμό 650 δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά για να προσφέρει παγκόσμια κάλυψη.

Πηγή: RT News



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

CERN: Ανακοινώνει μαζικές απολύσεις Ρώσων επιστημόνων-Ακυρώνονται άδειες παραμονής

Ρωσία: Ασφαλής αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων με χρήση…λάμπας

Ρωσία: Νέα προηγμένη μέθοδος διάγνωσης της επιληψίας σε ασθενείς

Ρωσία: Ανακαλύφθηκε ταφικό μνημείο από την μέση Νεολιθική περίοδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα