ΑΘΗΝΑ
04:24
|
22.11.2024
Οι χρήστες στο Twitter θεωρούν ασυγχώρητη την Ακαδημία – “Ένα τέλος χειρότερο και από το του Game of Thrones”, λένε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες φαν του εκλιπόντος ηθοποιού Τσάντγουικ Μπόουζμαν καταδίκασαν την επιλογή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου να δώσει το χρυσό αγαλματίδιο στον 83χρονο Άντονι Χόπκινς και όχι στον μεγάλο “απόντα” των φετινών 93ων Όσκαρ. Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν ήταν το φαβορί για το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Ma Rainey’s Black Bottom”. Η Ακαδημία, όμως, επέλεξε τον σερ Άντονι Χόπκινς για την ερμηνεία του στην ταινία “The Father”. Ο Ουαλός έγινε ο γηραιότερος κάτοχος Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού. Το πρώτο του αγαλματίδιο το κέρδισε ως Χάνιμπαλ Λέκτερ για τη “Σιωπή των Αμνών” πριν από 29 χρόνια.

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο αγαπημένος “Μαύρος Πάνθηρας” της Marvel, πέθανε σε ηλικία 43 ετών τον περασμένο Αύγουστο από καρκίνο του παχέος εντέρου. Όλοι πίστευαν πως η Ακαδημία θα τιμούσε φέτος τη μνήμη του έστω με ένα μετά θάνατον με ένα Όσκαρ. Συνήθως η βραδιά των Όσκαρ κλείνει με την ανακοίνωση του βραβείου για την Καλύτερη Ταινία. Φέτος το πρωτόκολλο άλλαξε και η αυλαία έπεσε με την ανακοίνωση του βραβείου για τον Α΄ Ανδρικό Ρόλο. Η επιλογή Χόπκινς δυσαρέστησε πολύ κόσμο που σχολίασε στο Twitter πως αυτό το “τέλος ήταν χειρότερο και από το τέλος του Game of Thrones».


“O Τσάντγουικ Μπόουζμαν δεν κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου παρόλο που έδωσε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της περασμένης χρονιάς”, έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ μία άλλη ανάρτηση σημειώνει: “Άξιζε να πάρει αυτό το βραβείο. Η ερμηνεία του στο “Ma Rainey” αποτελεί την επιτομή του υποκριτικού ταλέντου και τα έχω πάρει άσχημα”. Πολλοί κατηγόρησαν την Ακαδημία ότι το προηγούμενο διάστημα τροφοδοτούσε εσκεμμένα τις προσδοκίες των φαν του Μπόουζμαν κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι θα ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στο ταλέντο του, για να αυξήσει τη θεαματικότητα.

Οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο συμφώνησαν επίσης ότι ήταν η πιο βαρετή τελετή απονομής Όσκαρ εδώ και πολλά χρόνια. Από την άλλη ήταν μια βραδιά Όσκαρ κατά την οποία η πολυπολιτισμικότητα ξεχώρισε και αυτό καταγράφεται στα θετικά της χθεσινής εν μέσω πανδημία γιορτής του Χόλιγουντ.  

Η στιγμή που το Χόλιγουντ τιμά αυτούς που έφυγαν από τη ζωή την περασμένη χρονιά.

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Λιόγκαρης

Το τραγούδι της ημέρας

Πέθανε ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης

Συγκροτήθηκε Συμβούλιο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα