ΑΘΗΝΑ
00:17
|
27.04.2024
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις διεξήγαγαν με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις διεξήγαγαν με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας (ABM) στο χώρο εκπαίδευσης Σάρι-Σαγκάν στο Καζακστάν, γνωστοποιήθηκε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (26/04).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, η δοκιμή επιβεβαίωσε τις παραμέτρους του νέου αντι-βαλλιστικού πυραύλου, που έπληξε τον δοκιμαστικό στόχο του με ακρίβεια.

Το πυραυλικό αμυντικό σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία με τις αεροδιαστημικές δυνάμεις και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από επιθέσεις από ανάλογα οπλικά συστήματα.

Η τελευταία φορά που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας  είχε αναφέρει τις δοκιμές ενός νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας στον χώρο δοκιμών του Σάρι-Σαγκάν, ήταν τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματικός στα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν την δοκιμή αυτή, το νέο αυτό πυραυλικό σύστημα κατάφερε να πλήξει επιτυχώς απειλές, που προσομοίαζαν εχθρικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Μόσχα έχει προχωρήσει σε αρκετές τέτοιου είδους δοκιμές, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, ενώ ακόμα η Ουάσινγκτον είχε επικρίνει τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δια την διάδοση “ψευδών ειδήσεων” αναφορικά με τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά των νέων αυτών πυραυλικών συστημάτων.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα