ΑΘΗΝΑ
20:05
|
23.05.2024
Οι Ρώσοι “καταρρίπτουν” τουρκικά μη επανδρωμένα και οι Τούρκοι "απαντούν" με βομβαρδισμό αντιαεροπορικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 22 Απριλίου, η Τουρκική αμυντική εταιρεία “Ροκετσάν” δημοσίευσε βίντεο το οποίο καταγράφει το μη επναδρωμένο αεροσκάφος της, Aκιντσί.

Στο βίντεο το μη επανδρωμένο Ακιντσί χρησιμοποιεί την έξυπνη βόμβα MAM-T και στοχεύει, καταστρέφοντας εν τέλει, ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1, που βρίσκεται εγκατεστημένο σε ένα ερημικό περιβάλλον.

Το ανωτέρω βίντεο απαντά σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης, το οποίο παρουσίαζε ρωσικά Lancets να καταστρέφουν τουρκικά μη επανδρωμένα. Μέσω αυτού του βίντεο η Μόσχα ανακοίνωσε την κατασκευή drone ”αυτοκτονίας”. Πρόκειται για μία νέα καινοτομία, που θα προκαλέσει σαρωτικές αλλαγές στον εναέριο πόλεμο. 


Οι Τούρκοι υπερηφανεύονται πως τα Bayraktar έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο στο στο Καραμπάχ, όμως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Το Bayraktar δεν είναι τόσο τρομερό. Αυτό το αεροσκάφος χτυπιέται πολύ εύκολα από συστήματα (MANPADS) όσο και από αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα. Το σύστημα πυραύλων Tunguska-M2, επίσης μπορεί να ρίξει το Bayraktar.” Αναφέρεται στο κείμενό που συνόδευε το ρωσικό βίντεο.

Στις 18 Απριλίου τα τουρκικά ΜΜΕ επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι σε δημοσίευμα για τις στρατιωτικές εξελίξεις που προβλήθηκαν στο κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, παρουσιάστηκε ένα βίντεο στο οποίο ρωσικά “Lancets” καταστρέφουν τουρκικά uav Bayraktar TB-2.

Ο Selcuk Bayraktar, Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, εταιρείας κατασκευαστή του TB2 και του Akinci UCAV έχει δηλώσει ότι επρόκειτο για για πραγματική απεικόνιση και όχι για virtual “μάχη”.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter, η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση των τουρκικών πυραύλων MAM-T, που αναπτύχθηκαν για υψηλότερη απόδοση κεφαλής και μεγαλύτερη εμβέλεια, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την AKINCI TİHA.

Η πρώτη πτήση στο πλαίσιο της σειρας δοκιμών με πυραύλους Ακιντσί PT-3 πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου. 

Στις 21 Απριλίου, έγινε μια δεύτερη δοκιμαστική πτήση και σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη βολή. Σε μια δοκιμή με επικεφαλής τον διευθυντή της Baykar Technology Selcuk Bayraktar, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Πτήσης των Ακιντσί, στη βορειοδυτική Τουρκία, και οι τρεις πύραυλοι δοκιμής χωρίς κεφαλές που εκτοξεύτηκαν, κατάφεραν να χτυπήσουν με ακρίβεια τους στόχους τους. 

Ο Baykar Makina εξέδωσε δελτίο Τύπου και ανέφερε ότι το Akıncı PT-3 UCAV απογειώθηκε μεταφέροντας τα πυρομαχικά MAM-L, MAM-C και MAM-T της εταιρείας Ροκετσάν.

Είναι γνωστό ότι οι δύο πρώτοι πύραυλοι  αποτελούν τροποποιήσεις του αντιαρματικού πυραύλου μεγάλης εμβέλειας Umtas της Roketsan και  του πυραύλου Cirit. Ο τρίτος πύραυλος ωστόσο εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Η ανακοίνωση τύπου που δημοσιεύθηκε ανέφερε ότι το Ακιντσί χρησιμοποίησε και τους τρεις πυραύλους, οι οποίοι έπληξαν τον στόχο με επιτυχία.

Σημειώνεται ότι η ταχύτητα του “Lancet” υπερβαίνει τα 300 χιλιόμετρα, την στιγμή που το Bayraktar φθάνει μόνο στα 150”, υπογραμμίζει η ρωσική πλευρά.

Το Bayraktar είναι αρκετά ευάλωτο απέναντι στα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας, λόγω της χαμηλής ταχύτητάς του και της περιορισμένης ευελιξίας του και είναι πολύ εύκολο να καταρριφθεί επίσης από Pantsir ή Buk-M2.Δεν Δεν απαιτούνται πιο ισχυρά συστήματα τύπου S-300 και S-400”, διευκρινίζουν οι Ρώσοι.

Πηγή: southfront.org

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το πρώτο TikTok βίντεο του Κουτσούμπα με μουσική Μαρίνας Σάττι (video)

Ανησυχίες στις ΗΠΑ για τα εμπορικά μυστικά Τεχνητής Νοημοσύνης

ΝΔ: Ζητά διαγραφή και απόσυρση του Αντώναρου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα προτείνουν στην Ε.Ε., Μητσοτάκης και Τουσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα