ΑΘΗΝΑ
17:32
|
03.10.2024
Συνεχίζεται η δυσυσπιστία ανάμεσα σε μεταβατική κυβέρνηση και τον "Λιβυκό Εθνικό Στρατό" του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λίβυος μεταβατικός πρωθυπουργός Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά ματαίωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Βεγγάζη της Ανατολικής Λιβύης επικαλούμενος “λόγους ασφαλείας”.

Ο Ντμπέιμπα είχε προγραμματίσει αρχικώς να μεταβεί στη Βεγγάζη μαζί με το υπουργικό συμβούλιο για να πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίαση της μεταβατικής κυβέρνησης σε ένδειξη “ενότητας” στο “προπύργιο” των δυνάμεων του “Λιβυκού Εθνικού Στρατού” (LNA) του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ. Όπως φαίνεται, η ενότητα για την ώρα υπάρχει κυρίως στα “χαρτιά”. Στην πράξη, η καχυποψία ανάμεσα στη μεταβατική κυβέρνηση της Τρίπολης και τον “Λιβυκό Εθνικό Στρατό” του στρατηγού Χάφταρ καλά κρατεί…

O Λίβυος κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί λεπτομερώς στους λόγους ακύρωσης της επίσκεψης ωστόσο η εξέλιξη φαίνεται πως δρομολογήθηκε αμέσως αφότου οι αρχές του αεροδρομίου της Βεγγάζης διέταξαν ένοπλη φρουρά της κυβέρνησης που είχε φθάσει στην πόλη από την Κυριακή για να εξασφαλίσει την ομαλή υλοποίηση των σχεδιαζόμενων συναντήσεων, να επιστρέψει πίσω στην Τρίπολη.

Στη συνέχεια αξιωματούχοι που πρόσκεινται στον στρατηγό Χάφταρ είπαν σε δημοσιογράφους πως απέρριψαν την παρουσία της ένοπλης φρουράς που έστειλε ο μεταβατικός πρωθυπουργός κατηγορώντας την πως επιδίωκε την ανάληψη του ελέγχου του αεροδρομίου της Βεγγάζης.

Οι ίδιοι εξήγησαν πως το αίτημα απορρίφθηκε από τις αρχές του αεροδρομίου της πόλης και ότι δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει η ευθύνη της ασφάλειας του αεροδρομίου καθώς όλες οι έως τώρα επισκέψεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου του μεταβατικού προέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου Μοχάμεντ Μένφις έγιναν δίχως το παραμικρό πρόβλημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το σχολείο και οι ποινές ως προθάλαμος της (νεο)φασιστικής πειθαρχίας

Λίβανος: Δεκάδες υγειονομικοί νεκροί σε ένα 24ωρο λόγω ισραηλινών επιθέσεων

Εξάρχεια: Συγκέντρωση με ένα σύνθημα-«Να φύγει τώρα το αυθαίρετο από την πλατεία»

Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 στις κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη στις 5 και 7 Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα