ΑΘΗΝΑ
12:01
|
24.04.2024
Τρίτη 27 Απρίλη, Ιωάννη Σούτσου και Κυπριανού, Γκύζη, στο δασάκι, 19:00 η επόμενη συζήτηση της πρωτοβουλίας για τον εορτασμό της 9ης Μάη σε αντιφασιστικό πλαίσιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας νέος πολιτικός χώρος της Αθήνας που φέρει το μεγάλο όνομα της ηρωίδας της Αντίστασης Ηλέκτρας Αποστόλου ανέλαβε την πρωτοβουλία για τον εορτασμό της 9ης του Μάη σε αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό πλαίσιο. Εορτασμός- σήμανση για τους μεγάλους αγώνες που πρέπει να δώσει το λαϊκό κίνημα σήμερα.

Στην αρχική πρωτοβουλία έχουν ήδη προσθέσει τις δυνάμεις τους η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση, ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός και πλήθος ανένταχτων αγωνιστριών και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Παρατίθεται αυτούσιο το κάλεσμα για την επόμενη συνάντηση της σχετικής πρωτοβουλίας (της οποίας η επόμενη συζήτηση θα λάβει χώρα αύριο, 27 Απρίλη στις 19:00):

Η μεγάλη μέρα των λαών, η 9η του Μάη εμπνέει τους αγώνες του σήμερα

Κάλεσμα για αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό

Έπειτα από κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου Ηλέκτρα Αποστόλου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση για την διοργάνωση αντιφασιστικής- αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης την 9η Μάη. Αναγνωρίστηκε η κοινή πολιτική ανάγκη από οργανωμένες δυνάμεις και αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος, να τιμηθεί στον δρόμο η φετινή 76η επέτειος της αντιφασιστικής νίκης των λαών, η στιγμή που σημειολογικά, πολιτικά και ιστορικά καρφώθηκε η κόκκινη σημαία μέσα στην καρδιά του κτήνους της ιμπεριαλιστικής- ναζιστικής Γερμανίας.

Αποτέλεσε κοινό τόπο της συζήτησης πως η φετινή 9η Μάη δεν είναι κενή νοήματος, αλλά εντάσσεται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο επίθεσης του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στους λαούς ολόκληρου του κόσμου. Από την μία μεριά, αποτελεί μια επίθεση που εκφράζεται στον τόπο μας με σειρά οικονομικών μέτρων που λαμβάνουν την μορφή αντεργατικών- αντιλαϊκών νομοθεσιών και υπηρετούν τα συμφέροντα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της εγχώριας άρχουσας τάξης. Οι βάσεις θανάτου του ΝΑΤΟ στη χώρα μας υπηρετούν τον σχεδιασμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περίοδο του ηρωικού λαού της Ανατολικής Ουκρανίας, καθιστώντας τον αστικό πολιτικό κόσμο της χώρας συνένοχο της πολιτικής-οικονομικής-υλικής και ηθικής στήριξης του δυτικού ιμπεριαλισμού στην φιλοφασιστική κυβέρνηση της Δυτικής Ουκρανίας και τα παραστρατιωτικά-παρακρατικά ναζιστικά τάγματα εφόδου.

Ταυτόχρονα, έγινε σαφές πως στο δοσμένο πλαίσιο της εξίσωσης του ναζισμού- κομμουνισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, της προεξέχουσας ιμπεριαλιστικής-αστικής ιδεολογίας των 2 άκρων, στα χαρακτηριστικά που λαμβάνει αυτό στο σήμερα διεθνώς και εγχώρια, η αναγκαιότητα συγκρότησης μιας αντιφασιστικής- αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης τιμής στον Σοβιετικό Κόκκινο Στρατό, στους λαούς που αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, ενταγμένη στις σημερινές ανάγκες πάλης και αγώνα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

Καλούμε πολιτικές οργανώσεις, αντιφασιστικές συλλογικότητες, σωματεία, φοιτητικά σχήματα, αντιιμπεριαλιστικές κινήσεις, αγωνιστές και αγωνίστριες να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία για την 9η Μάη και να διοργανώσουμε από κοινού αντιφασιστική- αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την 9η Μάη στην Αθήνα, για να τιμήσουμε την μεγαλειώδη νίκη απέναντι στο ναζισμό. Θέτοντας ως αιχμές την πάλη απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ στον τόπο μας αλλά και διεθνώς, ειδικά με αφορμή τα γεγονότα που ξεσπούν στην Ανατολική

Ουκρανία, τον αναγκαίο αγώνα για δημοκρατικές – λαϊκές ελευθερίες απέναντι στις αυταρχικές νομοθεσίες της κυβέρνησης που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, εισάγουν την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, ποινικοποιούν τις λαϊκές – ταξικές αντιστάσεις και σμπαραλιάζουν την δημόσια και δωρεάν υγεία που προέκυψε ως κατάκτηση του εργαζόμενου λαού μέσα από αγώνες δεκαετιών.

‘’Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει’’

Έρνεστ Χεμινγουέι

Επόμενη συζήτηση: Τρίτη 27 Απρίλη, Ιωάννη Σούτσου και Κυπριανού, Γκύζη, στο δασάκι, 19:00

Θέματα Συζήτησης:

Α) Συν διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου-καλέσματος,

Β) Ώρα, τόπος και κατεύθυνση της διαδήλωσης,

Γ) Κινήσεις προπαγάνδισης της διαδήλωσης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα