ΑΘΗΝΑ
20:36
|
03.12.2021
Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των οικονομικών και κοινωνικών ζημιών που προκάλεσε η πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει στις νέες γενιές μια πιο σύγχρονη χώρα. Και αυτό θα καταστεί δυνατόν, χάρη στους ευρωπαϊκούς πόρους, πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα έξι ετών», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στη Βουλή της Ρώμης, και παρουσιάζοντας το ιταλικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Το σχέδιο θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες εντός της 30ής του μηνός και περιέχει έξι κύριες «αποστολές»: την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, της δικαιοσύνης, της δημόσιας διοίκησης, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, το «στοπ» σε ευνοϊκούς όρους συνταξιοδότησης και τη στήριξη των γυναικών, του Νότου και των νέων.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των οικονομικών και κοινωνικών ζημιών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Η κυβέρνηση της Ρώμης θέλει να μειώσει σημαντικά την κατάσταση απόλυτης ένδειας, στην οποία βρίσκεται το 9,4% των νοικοκυριών της χώρας. Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι τα κονδύλια, συνολικά, θα αγγίξουν τα 248 δισεκατομμύρια ευρώ και θα πρέπει να χρησιμεύσουν για να καλυφθεί η διαφορά Βορρά-Νότου, εκείνη ανάμεσα στις διάφορες γενιές και το χάσμα μεταξύ των φύλων.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι το 40% των διαθέσιμων στην Ιταλία ευρωπαϊκών πόρων, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για παρεμβάσεις στην Κάτω Ιταλία, σημειώνοντας πως «αν αναπτυχθεί ο Νότος, θα αναπτυχθεί όλη η χώρα». Παράλληλα, 26 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την έναρξη και ολοκλήρωση δημοσίων έργων, 22 δισεκατομμύρια για την αύξηση της απασχόλησης, ενώ πάνω από το ένα τρίτο των κονδυλίων θα σχετίζεται με παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, τέλος, κατά την ομιλία του στην Βουλή της Ρώμης, ζήτησε «να μην υπερισχύσουν μυωπικές αντιλήψεις, αλλά η θέληση να τύχει της πρέπουσας στήριξης το γενικότερο συμφέρον της Ιταλίας».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ- Ρωσία -Κίνα: Η πιθανότητα ενός μεγάλου «σπονδυλωτού» πολέμου

Με νομικά τερτίπια κλείνουν τον δρόμο στην αποφυλάκιση Κουφοντίνα

Προς έκδοση Βρετανός ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Για απάντηση στις κυρώσεις κάνει λόγο η Λευκορωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα