ΑΘΗΝΑ
15:48
|
29.03.2023
«Εταιρίες όπως η Eldorado συμπεριφέρονται με τρόπο που δε θα ήταν αποδεκτός στον Καναδά» ανέφερε η βουλευτής Νίκι Άστον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον προβληματισμό της κατέθεσε Ελληνοκαναδή βουλευτής σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε πρόσφατη εκδήλωση της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά και την αμέριστη έως εμμονική στήριξη που παρείχε ο τελευταίος στην καναδική εταιρία εξορύξεων Eldorado Gold, με την βουλευτή να σημειώνει μάλιστα την πλήρη απουσία αναφοράς στο γεγονός της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να μιλήσει για την μεγάλη γιορτή, για τον μεγάλο αγώνα της ανεξαρτησίας του ελληνικού έθνους, μας μίλησε για την επένδυση της Eldorado και μας έκανε σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση την υποστηρίζει, ξεκάθαρα», δήλωσε συγκεκριμένα η ελληνικής καταγωγής και μέλος της ομοσπονδιακής Βουλής του Καναδά, Νίκι Άστον, μιλώντας στην εκδήλωση των Νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έβρου και Ροδόπης με θέμα τις επενδύσεις του χρυσού στη Θράκη.

Η ίδια επεσήμανε ότι μετά την εκδήλωση της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όπου κύριοι ομιλητές ήταν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, διαπίστωσε με θλίψη ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στηρίζουν τις επενδύσεις της καναδικής εταιρίας εξόρυξης χρυσού, η οποία μάλιστα δεν έχει αναλάβει έργα εντός του Καναδά.

Παράλληλα, η βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου, η οποία κατάγεται από τον Έβρο, επεσήμανε ότι «πρέπει να είμαστε ενάντια σε εταιρίες όπως η Εldorado που κάνουν ό,τι μπορούν για να εκμεταλλεύονται το κράτος και τον λαό για το δικό τους κέρδος».

Τέλος, η Νίκι Άστον επεσήμανε ότι «πρέπει να σεβαστούμε τους κατοίκους της Ροδόπης και του Έβρου ενάντια στις εξορύξεις της Eldorado» και πρόσθεσε ότι «εταιρίες όπως η Eldorado συμπεριφέρονται με τρόπο που δε θα ήταν αποδεκτός στον Καναδά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βερολίνο

Ρότζερ Γουότερς: Ο δήμος Φρανκφούρτης δεν μπορεί να εκφοβίζει καλλιτέχνες

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Παραίτηση Ανδρουλάκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα