ΑΘΗΝΑ
01:41
|
20.04.2024
Αιχμές για καθυστέρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης άφησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιχμές για καθυστέρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης άφησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογο του, Όλαφ Σολτς, ο κ. Λεμέρ είπε πως «η ΕΕ έχει χάσει πολύ χρόνο για το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Η Κίνα έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάκαμψης, η οικονομία των ΗΠΑ “τρέχει” με γρήγορους ρυθμούς ενώ η ΕΕ έχει πίσω σε αυτή την κούρσα» συμπλήρωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Ακόμα, ο κ. Λεμέρ είπε πως ότι η σύγκριση μεταξύ του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος του Τζο Μπάιντεν για την οικονομία των ΗΠΑ είναι «άδικη και ανεπαρκής».

Σόλτς και Λεμέρ υπέρ υπέρ της πρότασης για ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 21%

Στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο υπουργών Οικονομικών έγινε γνωστό πως οι κκ Λεμέρ και Σολτς στηρίζουν την ιδέα ενός ελάχιστου φορολογικού συντελεστή 21% για τις επιχειρήσεις, όπως πρότεινε η αμερικανική κυβέρνηση.

«Προσωπικά, δεν έχω τίποτα εναντίον της αμερικανικής πρότασης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Όλαφ Σολτς. «Εάν αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, θα είμαστε και εμείς επίσης σύμφωνοι», δήλωσε με τη σειρά του ο Γάλλος Μπρουνό Λεμέρ. 

Υπενθυμίζεται πως η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι εργάζεται από κοινού με τις χώρες της G20 για μία συμφωνίας σε έναν παγκόσμιο, ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις και πρότεινε αυτός να διαμορφωθεί στο 21%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των νέων κανόνων που είναι υπό διαπραγμάτευση στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, συζητείται φορολογικός συντελεστής 12,5% για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα