ΑΘΗΝΑ
07:58
|
20.04.2024
Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών και δεκάδες τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις κατά του στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αίμα βάφτηκαν οι σημερινές κινητοποιήσεις κατά του λεγόμενου “μεταβατικού” Στρατιωτικού Συμβουλίου που ανέλαβε την εξουσία στο Τσαντ μετά τον περίεργο θάνατο του (επί 30 χρόνια) προέδρου της αφρικανικής χώρας, Ιντρίς Ντεμπί, στις 20 Απριλίου.

Image

Το πρώτο θύμα της επέμβασης αστυνομικών ήταν ένας άνδρας στην πόλη Μούντου του νοτίου Τσαντ και ακολούθησε ο θάνατος ενός ακόμη στην πρωτεύουσα Ντζαμένα.

Σε αυτές τις διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τραυματίστηκαν δεκάδες.

Οι αιματοβαμμένες διαδηλώσεις κατά του “Στρατιωτικού Συμβουλίου” με επικεφαλής τον γιο του αποβιώσαντος προέδρου, Μαχάματ Ιντρίς Ντεμπί, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των προέδρων Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και της ΛΔ Κονγκό,Φέλιξ Τσισεκέντι, που συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών σε κοινή ανακοίνωσή τους κάλεσαν το στρατιωτικό συμβούλιο να παραδώσει την εξουσία σε πολιτική κυβέρνηση και να επιτρέψει την ελεύθερη έκφραση όλων των κομμάτων στη χώρα.

Tάχθηκαν κατά της ανάληψης της εξουσίας από στρατιωτικούς δικαιολογώντας μόνον την απόφασή τους για διεξαγωγή νέων εκλογών μετά από 18 μήνες.

Image

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα