ΑΘΗΝΑ
09:52
|
08.05.2024
Τα πρώτα 40 οργανωμένα γκρουπ τουριστών αναμένονται στις 23 Μαϊου. "Πόρτα" τρώνε οι τουρίστες επτά χωρών, μεταξύ των οποίων η Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εθνική στρατηγική για την “ανάσταση” του τουρισμού στο Ισραήλ από το τελευταίο 10ήμερο του Μάη παρουσίασε σήμερα η 50χρονη Ισραηλινή αρμόδια υπουργός Ορίτ Φαρκάς Χακόεν.

Η Χακόεν ανήγγειλε την έναρξη ευρείας τουριστικής διαφημιστικής εκστρατείας σε χώρες με αυξημένα ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών αλλά και υψηλού εισοδήματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Εξήγγειλε κίνητρα για την ενθάρρυνση περισσότερων πτήσεων προς το τουριστικό θέρετρο Εϊλάτ του νότιου Ισραήλ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και βρέχεται από τα ζεστά νερά της Ερυθράς Θάλασσας.

22 things you must know before visiting Eilat - World Travel Guide

Αναφέρθηκε στην διοργάνωση περισσότερων διεθνών εκδηλώσεων με πρώτη την “Παρέλαση Περηφάνειας” (Pride Parade) στο Τελ Αβίβ που πέρσι ακυρώθηκε λόγω πανδημίας και ποδηλατοδρομίες σε Ισραήλ και Εμιράτα στο πλαίσιο κοινών αθλητικών εκδηλώσεων μετά την υπογραφή συμφωνίας εξομάλυνσης των μεταξύ τους σχέσεων τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ουάσιγκτον.

What's going on for Tel Aviv Pride 2019? The shows, parties, conferences  and parades - Israel News - Haaretz.com

Η Ισραηλινή υπουργός Τουρισμού δεν ενέδωσε στις πιέσεις του υπουργείου Υγείας για άνοιγμα του τουρισμού από το εξωτερικό ως τον Ιούνιο, τονίζοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα προσήκοντα μέτρα για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Εμπάργκο σε Τουρκία και άλλες έξι χώρες

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος στο Ισραήλ τουριστών από τις ακόλουθες επτά χώρες: Τουρκία, Ινδία, Νότια Αφρική, Αιθιοπία, Ουκρανία, Βραζιλία, Μεξικό.

Ανακοίνωσε ότι η έναρξη της τουριστικής περιόδου από το εξωτερικό στο Ισραήλ θα γίνει με την άφιξη 40 οργανωμένων γκρουπ εμβολιασμένων τουριστών από το εξωτερικό στις 23 Μαϊου.

Θα ακολουθήσει απεριόριστος αριθμός εμβολιασμένων πολιτών από το εξωτερικό για οργανωμένα ταξίδια από τον Ιούνιο.

Οι μεμονωμένοι εμβολιασμένοι τουρίστες από το εξωτερικό θα μπορούν να επισκέπτονται το Ισραήλ από τις αρχές Ιουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα