ΑΘΗΝΑ
05:39
|
24.04.2024
Έκκληση προς την κυβέρνηση να πει την αλήθεια, να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει τις “μακάβριες” συγκρίσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για την “ανεμελιά” του άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε συνέντευξή του σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στον ANT1 με κύριο θέμα τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τα οικονομικά της χώρας αλλά και την υπόθεση των Καραϊβάζ και Φουρθιώτη.

 “Έχουμε όλοι ανάγκη από αισιοδοξία αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολο να δημιουργήσει κανείς τεχνητή αισιοδοξία με όλα όσα συμβαίνουν γύρω”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε, “δυστυχώς κάτι δεν πάει καλά, όλη αυτήν την περίοδο, όπως μπαίνουμε έτσι βγαίνουμε από το λοκντάουν, και πως όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση λειτούργησε χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με τις εστίες υπερμετάδοσης ανοικτές σε όλη τη διάρκεια του λοκντάουν”.

Χαρακτήρισε στη συνέχεια “προβληματικό έως επικίνδυνο ότι δεν έχει βγει μία φορά ο πρωθυπουργός να πει ότι δεν πάμε καλά» και σημείωσε πως δεν γίνεται να υπάρχει διαφορά σε ό,τι αφορά στις διαπιστώσεις, τις στατιστικές και την πραγματικότητα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο είχαμε 400 νεκρούς και το δεύτερο εξάμηνο έχουμε 10.000 νεκρούς και με το πιο μακροχρόνιο λοκντάουν, κατηγορώντας την κυβέρνηση για “μακάβριες συγκρίσεις” με άλλες χώρες. “Να βγούμε, λοιπόν, να πούμε πώς έχουν τα πράγματα, να μην ωραιοποιούμε την πραγματικότητα και μετά να πούμε τι έφταιξε. Αν δεν είμαστε καν στο σημείο να πούμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, κάτι δεν πάει καλά… “, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, April 27, 2021

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσίπρας τόνισε η αντιπολίτευση ότι έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων διευκρινίζοντας, μάλιστα, πως “από την πρώτη στιγμή κάναμε προτάσεις” επισημαίνοντας ότι το κόμμα του έδωσε συναίνεση για δύο κρίσιμα ζητήματα, στο δύσκολο -όπως είπε- ζήτημα του περιορισμού των ελευθεριών και στους εμβολιασμούς.

“Βιώνουμε μια τραγωδία δίχως τέλος, το θέμα είναι να μη συνηθίσουμε στην απώλεια, να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Οι καθηγητές, που δεν το ζήτησαν βέβαια, πήραν το ακαταδίωκτο. Τι θα γίνει με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές;” είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας.

Για το θέμα του ακαταδίωκτου ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε: “Ποιος αμφισβητεί τους επιστήμονες; Τους έχει αμφισβητήσει ο τρόπος με τον οποίο τους έχει εργαλειοποιήσει η κυβέρνηση. Δεν είναι υποτιμητικό για αυτούς να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιο λόγο; Γνωμοδοτικός είναι ο ρόλος τους. Σας έχει πει κανένας από αυτούς ότι θέλει να μη λογοδοτεί πουθενά; Κανείς. Αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές και ασκούν πιέσεις, να τα πούμε τα πράγματα καθαρά… Αποφασίζει ο Τσιόδρας; Το πιστεύεστε εσείς αυτό; Διαρκώς κόντρα στις αποφάσεις είναι. Αποφασίζει η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφασίσει”.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, April 27, 2021

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε και για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του Τύπου, την υπόθεση Φουρθιώτη, τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και τις απειλές κατά του Κώστα Βαξεβάνη. Εξέφρασε την ανησυχία του και σημείωσε “είχαμε έναν συνάδελφό σας νεκρό από επίθεση. Δεν είναι δυνατό να συμβαίνουν αυτά σε μία σοβαρή πολιτεία. Εδώ είναι ένα ζήτημα με το εάν η νύχτα επιβάλει τους κανόνες της. Υπήρξε και η καταγγελία του δημοσιογράφου Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του. Εγώ θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου”.

Για τον Μένιο Φουρθιώτη που σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε “για ποιο λόγο αυτός ο άνθρωπος είχε φύλαξη; Ποιος πήρε την απόφαση και γιατί;” για να σχολιάσει ότι δεν πρέπει η νύχτα να επιβάλει τους κανόνες της.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεσή του στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής για τα ΑΕΙ υπογραμμίζοντας ότι “όταν θα έρθουμε εμείς θα το αλλάξουμε, δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά στα κολέγια” και ζήτησε από την υπουργό Παιδείας να μην το εφαρμόσει τουλάχιστον για φέτος που η χρονιά είναι χαμένη από την πανδημία.

Πηγή: Εφ. Συν., ANT1

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα