ΑΘΗΝΑ
16:13
|
26.04.2024
Η ανάπτυξη της οικονομίας στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2021 έτρεξε με 6,4%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιτάχυνση της πορείας των εμβολιασμών, τα σχέδια της κυβέρνησης για κίνητρα, επιδόματα και επενδύσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από την πανδημία, η σταθερή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας είναι ορισμένοι από τους βασικούς λόγους που εξηγούν γιατί η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο τρέχοντος έτους.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο με ρυθμό 6,4%.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ από το τρίτο τρίμηνο του 2003, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ο ρυθμός αύξησης διαμορφώθηκε στο 4,3%.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ να διαμορφωθεί στο 6,1% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Παρά τα θετικά αυτά μηνύματα είναι γεγονός πως τα σοβαρά προβλήματα παραμένουν.

Πριν μία βδομάδα,για παράδειγμα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι 553.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση για επιδόματα ανεργίας. Ο αριθμός είναι αισθητά μειωμένος από τα περσινά επίπεδα, οπότε η ανεργία είχε πλησιάσει το 15%. Αλλά και πάλι η επίσημη (και όχι η πραγματική…) ανεργία είναι στο 6% ενώ το Μάρτιο πάνω από 90.000.000 Αμερικανοί πήραν έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο μέτρων ανακούφισης από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Students in a math lab at Triton College, a community college in River Grove, Ill.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα