ΑΘΗΝΑ
13:59
|
24.04.2024
Οι αστυνομικοί περέγραψαν σε αναφορές περιστατικά που πλήττουν το κύρος της ΕΛ.ΑΣ και "δεν ανάγονται στην αποστολή τους".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με εξευτελιστικές συμπεριφορές του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη απέναντι στους αστυνομικούς που του είχαν διατεθεί για προστασία αποκαλύπτει σήμερα ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Documento.

Επικαλούμενη τις αναφορές των αστυνομικών που ήταν, άνευ λόγου, στην φύλαξή του, η εφημερίδα αποκαλύπτει παράλογες απαιτήσεις και εξευτελιστικές συμπεριφορές σε βάρος τους από τον αμφιλεγόμενο τηλεπαρουσιαστή.

Σε ένα από τα σημειώματα-αναφορές, με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021 με την ένδειξη «απόρρητο», αναφέρεται πως «οι αστυνομικοί περιγράφουν περιστατικά που κατά την κρίση μας πλήττουν το κύρος της ΕΛ.ΑΣ και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί περιγράφουν στις αναφορές του τα εξής:

  • Διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού.
  • Απαίτηση από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.
  • Ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν συνεργάτιδα του στο κανάλι.
  • Κάλεσε αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
  • Μπήκε σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα.

Είναι απορίας άξιο, μετά από αυτά (αλλά και άλλα, πιθανώς περισσότερα που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας) για ποιο λόγο η διεύθυνση της αστυνομίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέτρεπαν και ανέχονταν τέτοιου είδους συμπεριφορά από τον Φουρθιώτη. Ένα άτομο με σκοτεινές, όπως αποδεικνύεται, διασυνδέσεις με στοιχεία του υποκόσμου και του ενδεχομένως και του οργανωμένου εγκλήματος…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα