ΑΘΗΝΑ
11:16
|
25.04.2024
Ήταν 65 ετών ο Ισπανός κωμικός που έγινε διάσημος για το γέλιο του και την ιστορία με την παέλια και την παλίρροια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ισπανός κωμικός Χουάν Χόγια Μπόρχα, ο οποίος έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο χάρη στο μεταδοτικό του γέλιο. Ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο El Risitas (σ.σ. Χαχανητό) ο κωμικός έγινε παγκοσμίως διάσημος με ένα βίντεο που άρχισε να κυκλοφορεί το 2014 και είχε τον τίτλο “Ο Ισπανός που γελάει”.  Το γέλιο του και ο τρόπος που περιγράφει μια γκάφα που έκανε σε μια παλιά δουλειά του, έγινε meme και αναπαράγεται μέχρι σήμερα, με διάφορους υπότιτλους, όταν ο κόσμος θέλει να σατιρίσει διάφορα περιστατικά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο El Risitas πέθανε σε νοσοκομείο χθες Μεγάλη Τετάρτη. Εισήχθη σε νοσοκομείο πριν από έναν χρόνο. Πριν από έναν μήνα, τον Μάρτιο, ευχαρίστησε τους φαν του που διοργάνωσαν εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να μπορέσει ο El Risitas να αγοράσει έναν ηλεκτρικό αμαξίδιο σκούτερ μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Ο El Risitas πρωτοεμφανίστηκε στην ισπανική τηλεόραση πριν από 20 χρόνια δίπλα στον γνωστό Ισπανό παρουσιαστή Χεσούς Κιντέρο. Στο κλιπ που τον έκανε διάσημο ο El Risitas μιλάει για μια ατυχή στιγμή της ζωής του όταν εργαζόταν ως βοηθός σε κουζίνα σε ένα παραλιακό εστιατόριο. Ο El Risitas λέει στον Κιντέρο ότι ένα βράδυ είχε αφήσει 20 άπλυτα πιάτα παέλιας δίπλα στη θάλασσα και το πρωί βρήκε μόνο ένα καθώς η παλίρροια τα είχε όλα παρασύρει μέσα στη θάλασσα.

Το Twitter γέμισε με μηνύματα για τον θάνατο του El Risitas.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα