ΑΘΗΝΑ
00:43
|
31.07.2021
Από τις 3 Μάη καταργούνται τα SMS μετακίνησης και από τις 19 ξανανοίγουν χώροι πολιτισμού και αθλητισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 19 Μαΐου ξαναχτυπά η καρδιά της ανοικτής αγοράς στη Γαλλία. Εμπορικά καταστήματα, μπαρ, εστιατόρια και χώροι πολιτισμού όπως κινηματογράφοι και μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν ξανά τον κόσμο μολονότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εξακολουθεί να υπάρχει και ισχύει από τις 23.00 κάθε βράδυ ως τις 30 Ιουνίου, εφόσον το επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε γαλλικά επαρχιακά ΜΜΕ, οι εσωτερικοί χώροι σε καφετέριες και εστιατόρια θα λειτουργήσουν από τις 9 Ιουνίου.

Macron to outline plans to ease Covid-19 restrictions in Friday address

«Το σημείο μηδέν, ήταν η επαναλειτουργία των σχολείων στις 26 Απριλίου. Αναλάβαμε να υλοποιήσουμε αυτήν την εκπαιδευτική προτεραιότητα και αυτή τη στρατηγική να ζήσουμε με τον ιό, ακόμα κι αν βρισκόμασταν μπροστά σε έναν υψηλό δείκτη επίπτωσης, υψηλότερο από εκείνον των γειτόνων μας», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσίευσαν οι εφημερίδες στις ιστοσελίδες τους.

Τέλος στα SMS κίνησης από τις 3 Μάη

«Κατόπιν θα ανοίξουμε σε τέσσερις φάσεις. Στις 3 Μαΐου, τέλος στα δικαιολογητικά και τους περιορισμούς των μετακινήσεων. Από τις 19 Μαΐου, θα μπορέσουμε να βρούμε ξανά την τέχνη του να ζούμε με τον γαλλικό τρόπο, παραμένοντας προσεκτικοί και υπεύθυνοι: το κέφι μας, ο πολιτισμός μας, ο αθλητισμός…» εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τα μπαρ και τα εστιατόρια, σε κάθε τραπέζι ο μέγιστος αριθμός πελατών θα ανέρχεται σε έξι.

Τα μουσεία, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι αίθουσες θεάματος με καθιστό κοινό θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν με μέγιστο αριθμό 800 ατόμων στο εσωτερικό τους, 1.000 στο εξωτερικό τους. Το ίδιο ισχύει για τις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι εκδηλώσεις με πάνω από 1.000 ανθρώπους θα επιτραπούν στις 30 Ιουνίου, με υγειονομικό πάσο, δηλαδή με την παρουσίαση ενός αρνητικού τεστ ή ενός πιστοποιητικού ανοσοποίησης.

Ξένοι τουρίστες με “πάσο” από τις 9 Ιούνη

Από τις 9 Ιουνίου, οι ξένοι τουρίστες με «υγειονομικό πάσο» θα επιτρέπεται να επισκεφθούν τη Γαλλία ξανά, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της συνέντευξης που μίλησε στο Ρόιτερς.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα είναι προσωρινό και θα μπορούσε να καθυστερήσει ανά περιφέρεια, σε περιοχές όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται στα όρια του κορεσμού ή ο δείκτης επίπτωσης υπερβαίνει τα 400 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιέσεις Τραμπ για ανατροπή του αποτελέσματος στις εκλογές του Νοέμβρη

Το Ιράν βλέπει πίσω από την επίθεση στο τάνκερ το Ισραήλ

Chango Bastia: “Haiti remains a colony of the USA”

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Σλάβι Τριφόνοφ έδωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα