ΑΘΗΝΑ
09:28
|
19.04.2024
Το sms και η απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν «υψηλό συμβολισμό», σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκαλυπτικές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους πολίτες είναι οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σύμφωνα με τις οποίες τα sms που στέλνουμε για να μετακινηθούμε εν μέσω του λοκντάουν «έχουν παιδαγωγική λειτουργία».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για τη διατήρηση των sms από την κυβέρνηση για δύο εβδομάδες περίπου ακόμη ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι το γραπτό μήνυμα και η απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν «υψηλό συμβολισμό», καθώς δεν δίνουν το σήμα ότι «ξεκινάει το πάρτι». «Αυτά τα μέτρα έχουν και μια παιδαγωγική λειτουργία».

Στο 12:55 η σχετική ερώτηση και η απάντηση του υπουργού Επικρατείας

«Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας συμπλήρωσε απαντώντας στην σχετική ερώτηση ο κ. Γεραπετρίτης

Εμβολιασμός κατ’ οίκον από τις 15 Μαΐου με Johnson & Johnson

Ο υπουργός Επικρατείας μεταξύ άλλων ανέφερε πως περίπου 44 χιλιάδες πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βραδύ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca και 120.000 από την ηλικιακή ομάδα των 30-39.

Σύμφωνα πάλι με τον κ. Γεραπετρίτη ήδη έχουν εμβολιαστεί 500 άτομα στις ηλικίες 40-44, ενώ σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 έχουν εμβολιαστεί πάνω από 5 χιλιάδες.

Προανήγγειλε δε ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, από το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα