ΑΘΗΝΑ
08:59
|
19.04.2024
Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) επέβαλε ποινή τετραετούς αποκλεισμού στο Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) επέβαλε ποινή τετραετούς αποκλεισμού στο Ιράν για «επαναλαμβανόμενες και πολύ σοβαρές παραβιάσεις» του καταστατικού του οργανισμού, αφού πίεσε έναν από τους αθλητές του, να μην αντιμετωπίσει έναν Ισραηλινό αθλητή.
 Η IJF είχε προηγουμένως τιμωρήσει το Ιράν τον Οκτώβριο, επειδή άσκησε πίεση στον αθλητή του  Σαείντ Μολαέι να αποσυρθεί από τα παγκόσμια πρωταθλήματα για να αποφύγει μία αναμέτρηση εναντίον του Ισραηλινού Σαγκί  Μούκι.
 Ο Ιρανός, παγκόσμιος πρωταθλητής τζούντο του 2018, εγκατέλειψε στη συνέχεια τη χώρα του – η οποία δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ – για τη Γερμανία όπου του χορηγήθηκε καθεστώς πρόσφυγα και αργότερα έγινε πολίτης της Μογγολίας.
 Το Ιράν τότε άσκησε έφεση στην απόφαση στο CAS, το οποίο έκρινε τον περασμένο μήνα ότι αν και το Ιράν διέπραξε «σοβαρές παραβιάσεις», η απεριόριστη αναστολή που επιβλήθηκε στη χώρα δεν είχε νομική βάση και παρέπεμψε στην πειθαρχική επιτροπή της IJF για περαιτέρω αποφάσεις.
 «Η πειθαρχική επιτροπή θεωρεί ότι το Ιράν το καθεστώς μέλους στη IJF του IRIJF θα πρέπει να αποσυρθεί προσωρινά για μια περίοδο τεσσάρων ετών, δηλαδή μια πλήρη Ολυμπιάδα», ανακοίνωσε η IJF.
 Η απαγόρευση χρονολογείται από το 2019 και θα ισχύει έως το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Εξετάζονται εναλλακτικές για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον θρόνο του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Αντεπίθεση του Ιράν: Η τέχνη της προσποίησης πριν το «γκολ»

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα