ΑΘΗΝΑ
20:18
|
25.09.2024
Ως παραβίαση του προσωπικού απορρήτου φαίνεται πως θα αντιμετωπίζεται στο εξής η οποιαδήποτε καταγραφή αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών αρχών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντολή να αποτρέπουν κάθε προσπάθεια μαγνητοσκόπησης ή καταγραφής των δυνάμεων ασφαλείας εν ώρα υπηρεσίας, φαίνεται πως έδωσε η τουρκική αστυνομία στους αξιωματικούς, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, καθιστώντας έτσι δυσκολότερο τον εντοπισμό παραβιάσεων δικαιωμάτων σε διαδηλώσεις ή άλλα γεγονότα όπου αναπτύσσονται και δρουν αστυνομικές δυνάμεις.

Η είδηση για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από την OdaTV, ανέφερε ότι «το προσωπικό δεν πρέπει να επιτρέπει την εγγραφή φωνής ή βίντεο χωρίς άδεια “κατά την εκτέλεση (των) καθηκόντων του”» επειδή αποτελεί παραβίαση του προσωπικού απορρήτου και θα μπορούσε να συνεπάγεται παράνομη κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων. Η OdaTV ανέφερε επίσης ότι ενδέχεται να να ληφθούν μέτρα εναντίον των ατόμων που καταγράφουν ή μαγνητοσκοπούν την αστυνομία.

«Αυτές οι παραβιάσεις, που φτάνουν σε επίπεδο να εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων, δημοσιεύονται κατά καιρούς σε ψηφιακές πλατφόρμες με τρόπο που βλάπτει τα προσωπικά δικαιώματα και την ασφάλεια του προσωπικού ή των πολιτών μας», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας σύμφωνα με το Reuters.

Ο δικηγόρος Μεχμέτ Ντουράκογλου (Mehmet Durakoglu), επικεφαλής του Δικηγορικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, επέκρινε την κίνηση, λέγοντας ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με νομοθεσία και όχι με απόφαση της αστυνομίας. «Δεν είναι σωστό να αποτρέπουμε τον εντοπισμό παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω προσωπικών δεδομένων» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «Πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση», είπε ο Ντουράκογλου. «Είναι σημαντικό για εμάς να εντοπίσουμε την παραβίαση ή να λάβουμε υπόψη τα προσωπικά δεδομένα της αστυνομίας;» διερωτήθηκε.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπές στα δρομολόγια του ΟΣΕ λόγω 24ωρης απεργίας στις 26/9

ΕΟΔΥ για Ιό του Δυτικού Νείλου: 12 κρούσματα και τρεις νεκροί σε μια εβδομάδα

Προετοιμασίες χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο στο φόντο εκατόμβης νεκρών (upd)

Λίβανος: Σε ετοιμότητα η φρεγάτα «Έλλη» για συμμετοχή σε επιχείρηση εκκένωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα