ΑΘΗΝΑ
11:13
|
01.05.2024
Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ζήτησε από το Κογκρέσο να αποσύρει ένα σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης που προκάλεσε μαζικές αναταραχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μη δημοφιλές σχέδιο πρωτοβουλίας, που ονομάστηκε Νόμος για την Αειφόρο Αλληλεγγύη, προτάθηκε από τον Πρόεδρο Ιβάν Ντούκε τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να μετριαστεί ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας. Η πρόταση πυροδότησε μαζικές διαμαρτυρίες μεταξύ του πληθυσμού, η οποία θεωρεί την προτεινόμενη μεταρρύθμιση ως νέα φορολογική επιβάρυνση.

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ζήτησε από το Κογκρέσο να αποσύρει ένα σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης που προκάλεσε μαζικές αναταραχές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής τις τελευταίες ημέρες.

Σε μια ομιλία μαζί με τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου, που δόθηκε στην έδρα της προεδρίας στη Μπογκοτά την Κυριακή, ο πρόεδρος ζήτησε επείγουσα αναδιατύπωση του νομοσχεδίου για να αποφευχθεί η οικονομική αβεβαιότητα.

Ο Ντούκε επιβεβαίωσε ότι η μεταρρύθμιση δεν ήταν ιδιοτροπία, αλλά αναγκαιότητα και υπογράμμισε τη σημασία της παράτασης κοινωνικών προγραμμάτων που ωφελούν εκατομμύρια Κολομβιανούς.

Από την Τετάρτη, η Κολομβία έχει παρασυρθεί από ένα κύμα απεργιών και διαμαρτυριών των εργαζομένων κατά του λεγόμενου Νόμου για την Αειφόρο Αλληλεγγύη, ένα νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο.

Οι διαδηλωτές επέκριναν την πρωτοβουλία γιατί πλήττει εκατομμύρια εργαζόμενους με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ο Ντούκε ανέφερε προηγουμένως ότι η μεταρρύθμιση θα βοηθήσει στη συγκέντρωση ποσού που ισοδυναμεί με περίπου δύο τοις εκατό του ΑΕΠ της Κολομβίας (περίπου 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια) που θα βοηθούσε τη χώρα, η οποία έχει πληγεί από τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα