ΑΘΗΝΑ
19:48
|
26.04.2024
H Τουρκία χτίζει "εφ΄ όλης της ύλης αφήγημα" στις διμερείς διαπραγματεύσεις επισημαίνει το ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση του ΜέΡΑ25 προκαλεί η σιγή ιχθύος που τηρεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την περιοδεία που ξεκίνησε σήμερα σε Θράκη και Μακεδονία ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, συνοδεία του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Ο Κιράν περιοδεύει στη Μακεδονία και τη Θράκη, “μιλώντας για τουρκική μειονότητα που καταπιέζεται στην Ελλάδα. Πώς αντέδρασε το ΥΠΕΞ; Καταρχάς, όπως δήλωσε, δεν είχε υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Άγκυρα για την έλευση του υφυπουργού στην Ελλάδα” αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας: “Η κυβέρνηση, δια της εκπροσώπου της, αρκέστηκε σε μια δήλωση προσήλωσης στη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία η Τουρκία έχει μετατρέψει σε κουρελόχαρτο βέβαια, ειδικά όσον αφορά τις μειονότητες.” 

Στην ανακοίνωση του τομέα Εξωτερικών και Άμυνας του ΜέΡΑ 25 σημειώνεται πως ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν είναι αρμόδιος για θέματα τουρκικής μειονότητας στο εξωτερικό. Εκτιμά πως η Τουρκία χτίζει “εφ΄ όλης της ύλης αφήγημα” στις διμερείς διαπραγματεύσεις με επιδιαιτησία, ανοίγοντας “τη βεντάλια” σε πληθώρα ζητημάτων. “Δυστυχώς, όσο η κυβέρνηση θα σέρνεται στις διμερείς διαπραγματεύσεις, τόσο η Τουρκία θα προκαλεί” καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25. 

Ο Κιράν κλιμακώνει την προπαγάνδα περί “τουρκικής μειονότητας” προφασιζόμενος πως κάνει επίσκεψη “ιδιωτική”.

Αύριο το πρωί έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την Ξάνθη και το μεσημέρι θα πάει στο Διδυμότειχο, όπου θα ξεναγηθεί στο τέμενος του Βαγιαζήτ, που τελεί σε φάση επισκευής των ζημιών που προκλήθηκαν από πυρκαγιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα