ΑΘΗΝΑ
00:58
|
28.04.2024
Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί την Ansaar πως χρηματοδοτεί τη διεθνή τρομοκρατία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δράση της ισλαμικής οργάνωσης Ansaar στη Γερμανία απαγόρευσε χτες με απόφασή του το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών κατηγορώντας την πως χρηματοδοτεί δίκτυα της “διεθνούς τρομοκρατίας”.

Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό Χορστ Ζέεχοφερ προσθέτοντας πως προηγήθηκαν έφοδοι περίπου 1.000 Γερμανών αστυνομικών σε πολλές εκατοντάδες κτίρια σε 10 κρατίδια στη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσό 150.000 ευρώ που προορίζονταν για την χρηματοδότηση οργάνωσης που δρα ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία και την οργάνωση Σαμπάμπ Σομαλών τζιχαντιστών.

Γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν πως η Ανσαάρ Ιντερνάσιοναλ συνδέεται με το ισλαμικό εξτρεμιστικό σαλαφιστικό κίνημα και εμπλέκεται σε δραστηριότητες προσηλυτισμού παιδιών και εφήβων στη Γερμανία.

Με την Ανσαάρ Ιντερνάσιοναλ, που ιδρύθηκε το 2012 και έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ, συνεργάζονται στενά εννιά οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η “Σομαλική Επιτροπή για Ενημέρωση και Συμβουλευτική” που έχει την έδρα της στο Ντάρμσταντ της Έσσης και η οργάνωση WWR-Help

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα