ΑΘΗΝΑ
02:51
|
27.04.2024
Με στόχο τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων ως τις 4 Ιουλίου, η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκίνησε τις προσφορές και τα δώρα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μπίρα, ένα γλυκό, εκπτωτικά κουπόνια ή ακόμη και χρήματα μηχανεύονται οι αρχές στις ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους πιο δύσπιστους ή και αναποφάσιστους πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν κατά της πανδημίας Covid-19.

Περίπου το 56% των Αμερικανών ενηλίκων, (πάνω από 145 εκατομμύρια άτομα) έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Όμως, ο ημερήσιος αριθμός δόσεων κατά της Covid-19 που χορηγούνται καταγράφει πτώση στη χώρα και οι αρχές θέλουν να φθάσουν στους αδιάφορους και τους σκεπτικιστές.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε την Τρίτη μια «νέα φάση» εμβολιασμών φιλοδοξώντας να έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση το 70% των ενηλίκων έως την εθνική επέτειο της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου. Ανακοίνωσε έτσι πως “εργάζεται με σημαντικές επιχειρήσεις, όπως τα σούπερ μάρκετ” για να διασφαλίσει “προσφορές στους καταναλωτές που πηγαίνουν σε αυτά τα καταστήματα για να εμβολιαστούν”.

Εκπτώσεις στα εισιτήρια των αγώνων προβλέπονται επίσης για όσους πηγαίνουν να εμβολιαστούν σε συνεργασία με μεγάλους αθλητικούς συνδέσμους, είπε ο Μπάιντεν.

Παράλληλα, οι πολιτειακές κυβερνήσεις ξεκινούν τις δικές τους πρωτοβουλίες για να προσελκύσουν τους πιο δύσπιστους πολίτες.

Μία δόση…και μία μπίρα

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Φιλ Μέρφι υποσχέθηκε μια δωρεάν μπίρα σε κάθε άτομο άνω των 21 ετών που κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «Μια δόση και μια μπίρα», αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του μήνα.

Μπύρα για όλες τις χρήσεις! | Υγεία Ειδήσεις

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ, ανακοίνωσε μια παρόμοια πρωτοβουλία: μια δωρεάν μπίρα σε αντάλλαγμα για το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Όμως, η προσφορά είναι περιορισμένη, εκπνέει αύριο Πέμπτη και ισχύει μόνον για ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Ουάσιγκτον.

Και η προσφορά των ντόνατς

Στο ίδιο μήκος κύματος η αλυσίδα ντόνατς Krispy Kreme υπόσχεται ένα δωρεάν γλυκό σε όλους τους πελάτες που επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Η προσφορά, ένα γλυκό την ημέρα για κάθε άτομο, δίνεται χωρίς να υπάρχει υποχρέωση αγοράς και ισχύει σε όλα τα καταστήματα της χώρας έως το τέλος του έτους.

Ponchik-donats buy in St petersburg

Και για να πείσει τους αναποφάσιστους, η αλυσίδα προσφέρει, επίσης, κάθε Δευτέρα έως το τέλος του μήνα έναν καφέ και ένα γλυκό δωρεάν «για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα» και να γίνει η επιλογή του εμβολίου.

Σε μια χώρα, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν όλοι τους πρόσβαση σε άδειες μετ’ αποδοχών, η Krispy Kreme εγγυάται επιπλέον στους υπαλλήλους της άδεια έως και 4 ώρες για να πάνε να εμβολιαστούν.

Πάρε κόσμε…

Όμως, το καλύτερο κίνητρο παραμένουν τα χρήματα.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της Πολιτείας θα λάβουν 100 δολάρια εάν εμβολιαστούν, ένα κίνητρο που θα ισχύει για τους επόμενους 18 μήνες. Όμως, εκείνοι που θα πάρουν τα χρήματα μετά την πρώτη δόση χωρίς να πάνε για τη δεύτερη θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό, προειδοποιεί.

How to Convert GBP to USD

«Αυτού του είδους το κίνητρο είναι ένας άλλος τρόπο να υπογραμμίσουμε τη σημασία του να εμβολιαστεί κανείς», τονίζει, ενθαρρύνοντας τις επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο για να πείσουν τους εργαζόμενούς τους.

Στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου οι εμβολιασμοί είναι ανοικτοί από τους 16 ετών, ο κυβερνήτης Τζιμ Τζάστις προσφέρει 100 δολάρια σε αποταμιευτικά ομόλογα, στους 16-35 ετών, μια ηλικιακή κατηγορία πιο διστακτική στο να εμβολιαστεί.

«Πρέπει οπωσδήποτε οι νέοι μας να εμβολιαστούν», είπε την περασμένη εβδομάδα. «Ακόμα κι αν δεν ασθενήσετε, μπορείτε να μολύνετε τους άλλους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα