ΑΘΗΝΑ
12:56
|
19.04.2024
ΗΠΑ, Καναδάς και Νορβηγία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Στρατιωτικής Κινητικότητας της ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Καναδά στο πρόγραμμα Στρατιωτικής Κινητικότητας (Military Mobility) της ευρω-ενωσιακής «Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας» (PESCO), ενέκρινε σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο οποίο συμμετείχαν και οι υπουργοί Άμυνας.

Image

“Η ειδίκευση, η γνώση και η εμπειρία τους θα συμβάλει στην ενίσχυση του σχεδίου και στη βελτίωση της στρατιωτικής κινητικότητας εντός και εκτός ΕΕ” ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. Εκτίμησε δε πως η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας της ΕΕ και στην “πιο αποτελεσματική άμυνα”.

Σε χώρες της ΕΕ βρίσκονται πάνω από 70.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί με πρόσχημα την “ενίσχυση” της “ασφάλειας” της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής έναντι της Ρωσίας.

Ακολούθησε συνάντηση και γεύμα εργασίας των υπουργών Άμυνας της ΕΕ με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ με στόχο την αναβάθμιση της συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΕ και ΝΑΤΟ σε θέματα και δράσεις κοινού ενδιαφέροντος.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg gives a doorstep statement upon arrival at the European Council

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση ο Στόλτενμπεργκ επικρότησε την απόφαση της ΕΕ ισχυριζόμενος πως οι σύμμαχοι “εκτός ΕΕ” παίζουν σημαντικό ρόλο στην “προστασία και υπεράσπιση της Ευρώπης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Οι τελευταίες 14 υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς για τις Eυρωεκλογές

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα