ΑΘΗΝΑ
11:55
|
16.09.2021
“Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η πανδημία αποτελεί ιστορική τομή, ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την πρόταση της διακυβέρνησης Μπάιντεν περί απελευθέρωσης των πατεντών των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αδυναμία να κατανοήσει ότι “οι καιροί αλλάζουν”.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: “Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι. Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η ‘ελεύθερη αγορά’ με ένα νόμο κι ένα άρθρο”.

Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του…

Posted by Alexis Tsipras on Wednesday, May 5, 2021

Καταλήγοντας σημειώνει: “Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αδύναμος ο κ. Μητσοτάκης, φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο

Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων ενάντια στα “γεράκια” του ΝΑΤΟ

Ανοιχτή πληγή για την Ευρώπη οι όλο και πιο βίαιες επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

Πιέζουν για τρίτη δόση οι Pfizer-Moderna: Η προστασία εξασθενεί με τον χρόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα