ΑΘΗΝΑ
18:47
|
23.04.2024
Ο Ιρανός ανώτατος Σιίτης ιερωμένος τόνισε πως η καταπολέμηση του ισραηλινού σιωνιστικού κράτους συνιστά παράλληλα "καταπολέμηση της καταπίεσης".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ δεν είναι χώρα, αλλά βάση τρομοκρατίας που πρέπει να καταπολεμηθεί” δήλωσε απόψε ο ανώτατος Σιίτης ιερωμένος του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, προβλέποντας ξανά την “αναπόφευκτη πτώση” του “εχθρικού σιωνιστικού καθεστώτος”.

Με αφορμή τη Μέρα της Ιερουσαλήμ που γιορτάζεται στο Ιράν κάθε τέταρτη Παρασκευή του μήνα του Ραμαζανιού, ο ανώτατος Σιίτης ιερωμένος υποστήριξε επίσης πως η καταπολέμηση του ισραηλινού σιωνιστικού κράτους συνιστά παράλληλα καταπολέμηση της καταπίεσης και της τρομοκρατίας και είναι καθήκον όλων”.

Στην ομιλία του, ο Χαμενεΐ κατήγγειλε τη “συμφωνία του αιώνα”, όπως έτσι παρουσιάστηκε το “σχέδιο ειρήνης” για τη Μέση Ανατολή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο στήριξε με κάθε τρόπο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά απέρριψαν οι Παλαιστίνιοι και ο Αραβικός Σύνδεσμος. Επανέλαβε επίσης την καταδίκη του για την πρόσφατη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και ορισμένων αραβικών χωρών.

Ο Χαμενεΐ έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ οι εντάσεις μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και Ισραήλ χτυπούν κόκκινο καθώς οι δύο χώρες έχουν αντιτιθέμενα γεωπολιτικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Επιπρόσθετη αφορμή δίνουν οι λυσσαλέες προσπάθειες Εβραίων εποίκων να διώξουν από τα σπίτια τους πάνω από 200 οικογένειες Παλαιστινίων με διάφορα προσχήματα περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που ίσχυε πριν τον πόλεμο του 1967.

Εδώ και μέρες το προάστιο Σέιχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ έχει μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε Παλαιστίνιους, Εβραίους έποικους και Ισραηλινούς αστυνομικούς.

(Και άλλα…) εγκλήματα πολέμου

Σήμερα, στη Γενεύη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε το Ισραήλ να θέσει τέλος σε οποιαδήποτε αναγκαστική έξωση Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προειδοποιώντας ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να συνιστούν “εγκλήματα πολέμου”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα