ΑΘΗΝΑ
17:50
|
17.06.2024
Παρέμβαση για την ειρήνευση στην πολύπαθη Μέση Ανατολή πραγματοποίησαν οι Πατριάρχες και Επικεφαλής Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση για την ειρήνευση στην πολύπαθη Μέση Ανατολή πραγματοποίησαν οι Πατριάρχες και Επικεφαλής Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία τους για τις συγκρούσεις, ειδικά στην περιοχή του Όρους του Ναού και στη συνοικία Σεχ Τζαράχ. Μεταξύ των υπογραψάντων την ανακοίνωση είναι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ᾽. Το κείμενο, που κοινοποιήθηκε την 9η Μαϊου, αναφέρει:

«Εμείς, οι Πατριάρχες και Επικεφαλής Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και ανησυχία για τις πρόσφατες εκδηλώσεις βίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτές οι ανησυχητικές εξελίξεις, είτε στο τέμενος Αλ-Άκσα, είτε στη συνοικία Σεΐχ-Τζαράχ, παραβιάζουν την ιερότητα του λαού της Ιερουσαλήμ και της Ιερουσαλήμ ως Πόλεως της Ειρήνης. Ενέργειες, οι οποίες υπονομεύουν την ασφάλεια των προσκυνητών και την αξιοπρέπεια των Παλαιστινίων, οι οποίοι υφίστανται εξώσεις, είναι απαράδεκτες.

Ο ειδικός χαρακτήρας της Ιερουσαλήμ ως Αγίας Πόλεως, με το υπάρχον καθεστώς, επιβάλλει σε όλες τις πλευρές να διαφυλάξουν την ήδη ευαίσθητη κατάσταση στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η αυξανόμενη ένταση, υποστηριζόμενη κυρίως από ομάδες ακροδεξιών, διακινδυνεύει την ήδη εύθραυστη πραγματικότητα στην Ιερουσαλήμ και πέριξ αυτής.

Απευθύνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα και τους ανθρώπους καλής θελήσεως να παρέμβουν, προκειμένου να τεθεί τέρμα σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες, όπως επίσης να συνεχίσουν να προσεύχονται υπέρ της ειρήνης της Ιερουσαλήμ.

Οι Πατριάρχες και Επικεφαλής Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

MyPhoto: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για τις φωτογραφίες ανηλίκων σε επίσημα έγγραφα

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Διαμαρτυρία στις 17/6 έξω από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Air New Zealand: Τραυματισμοί από σφοδρές αναταράξεις σε πτήση

Ιταλία: Μία νεκρή και 64 αγνοούμενοι από ναυάγιο με μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα