ΑΘΗΝΑ
15:25
|
20.04.2024
Ο Μητσοτάκης "έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη" στα θέματα ενέργειας, άμυνας και κλιματικής αλλαγής είπε ο Πάιατ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Δεν πίστευα πόσο γρήγορα και θετικά θα εξελίσσονταν τα πράγματα” είπε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάαιτ, αναφερόμενος στις καταιγιστικές εξελίξεις που επέφερε η Συνθήκη των Πρεσπών στην ευρύτερη περιφέρεια των Βαλκανίων στο πλαίσιο εκδήλωσης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που φέτος πραγματοποιείται με τηλεδιασκέψεις αλλά και διά ζώσης στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο Πάιατ συνομιλώντας με την δημοσιογράφο Μαριάννα Κακαουνάκη αναφέρθηκε και στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις υποστηρίζοντας πως βούληση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι “να ανέβουν επίπεδο”.

“Η Ελλάδα είναι ένας πολύ σημαντικός στρατηγικός μας εταίρος στο ΝΑΤΟ και παίζει σημαντικό ρόλο, μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους μας στην προσπάθεια να ενθαρρύνουμε την Κίνα να παίζει με κανόνες στην εξωτερική πολιτική” είπε ο Πάιατ.

Δήλωσε “πολύ περήφανος”για τις επενδύσεις των ΗΠΑ στο λιμάνι της Σύρου, και την “μεταμόρφωση” του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, που έδωσε “νέα πνοή στην περιοχή”.

Δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως “έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη στα θέματα ενέργειας, άμυνας αλλά και αυτά που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή”.

Ερωτηθείς για την προκλητικότητα της Άγκυρας ο Πάιατ απάντησε ότι πάντα ανησυχεί για ένα επεισόδιο, όπως αυτό του περασμένου καλοκαιριού, στο οποίο οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας επέδειξαν “πολύ γρήγορα” αντανακλαστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα