ΑΘΗΝΑ
06:10
|
08.05.2024
O Νετανιάχου κλιμακώνει τη βία, ενώ ήδη οι απογευματινές επιδρομές σκότωσαν, κατά νεότερο απολογισμό, 20 Παλαιστίνιους, προκαλώντας "βροχή" ρουκετών από τη Χαμάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο κόκκινο είναι το θερμόμετρο της έντασης στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας καθώς μετά την πρωινή εισβολή των κατοχικών αρχών στο τέμενος Αλ Άκσα, ακολούθησαν οι αναίμακτες ρίψεις ρουκετών της Χαμάς, οι απογευματικές αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 αμάχων (εκ των οποίων τα εννιά παιδιά!) και οι νέες απειλές του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για κλιμάκωση.

“Το Ισραήλ θα απαντήσει με μεγάλη δύναμη. Δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις στο έδαφός μας, στην πρωτεύουσά μας, στους πολίτες μας, ή στους στρατιώτες μας. Αυτοί που μας επιτίθενται θα πληρώσουν βαρύ τίμημα” είπε ο Ισραηλινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός προσθέτοντας πως κατά τα άλλα… η κυβέρνησή του “δεν επιδιώκει κλιμάκωση των εχθροπραξιών“!

Ο Νετανιάχου πάντως δείχνει πως αξιοποιεί την συγκυρία με φόντο τα σκληρά παζάρια για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη χώρα μετά τις εκλογές της 23η Μαρτίου και έπειτα από την αποτυχία του να συγκροτήσει κυβέρνηση “ενότητας” κυρίως με κόμματα ακροδεξιών φανατικών Εβραίων εποίκων.

Είναι χαρακτηριστικό πως χρειάστηκαν μόλις… επτά ρουκέτες από τη Χαμάς σε μεθοριακές περιοχές του Ισραήλ, μετά τη λήξη τελεσιγράφου που είχε δώσει η οργάνωση στις 18.00 με αφορμή τα έκτροπα στο τέμενος Αλ Άκσα, προκειμένου να εξαπολυθούν φονικές αεροπορικές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας.

Image

Αρχικά ανακοινώθηκε πως οι επιδρομές προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον εννιά αμάχων, ανάμεσα στους οποίους είναι και παιδιά. Οι φωτογραφίες που ανάρτησε στο Τουίτερ η ηλεκτρονική έκδοση της παλαιστινιακής εφημερίδας Times of Gaza είναι χαρακτηριστικές…Ωστόσο αργότερα ακολούθησε νέος απολογισμός θυμάτων που ανέφερε 20 νεκρούς, εκ των οποίων τα εννιά παιδιά.

Image

Νωρίτερα, Παλαιστίνιοι υγειονομικοί ανέφεραν ότι υπήρξαν πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε αυτούς τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Image

Πράσινο φως” από Νετανιάχου για σφοδρούς βομβαρδισμούς

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και η νύχτα μεγάλη…

Εκπρόσωπος της “Ισλαμικής Τζιχάντ” προειδοποίησε με ρίψεις ρουκετών μετά τις 21.00 απόψε, δίνοντας βίντεο από το χτύπημα ΙΧ αυτοκινήτου στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ.

Προηγουμένως το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε “μαζικούς βομβαρδισμούς” στη Λωρίδα της Γάζας, ανάβοντας το πράσινο φως για νέο αιματοκύλισμα στη μαρτυρική παλαιστινιακή περιοχή.

Από την άλλη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιοποιεί τις εξελίξεις επιχειρώντας να φανεί “προστάτης” των Μουσουλμάνων και των Παλαιστινίων παίζοντας το χαρτί του “αντιπάλου” του Ισραήλ, μολονότι αυτή την περίοδο καταβάλλει πυρετώδεις προσπάθειες για να πετύχει ομαλοποίηση των σχέσεων Τελ Αβίβ-Άγκυρας…

Φωτιά περιμετρικά του τεμένους Αλ Άκσα από πυροτέχνημα…

Λϊγο μετά τις 20.00 μ.μ. αναφέρθηκε φωτιά πίσω από το Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ στο περιθώριο ξέφρενων εορτασμών Ισραηλινών εθνικιστών για την “Μέρα της Σημαίας” με αφορμή την κατάληψη της Ιερουσαλήμ στον πόλεμο του 1967.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια η φωτιά προκλήθηκε από πυροτέχνημα, λαμπαδιάζοντας δέντρο πίσω από το τείχος…

Ανοικτά αύριο στο Ισραήλ μόνο σχολεία και μαγαζιά με καταφύγια

Σε αυτό το πλαίσιο κινήσεων ο Νετανιάχου προσπαθεί να συσπειρώσει γύρω του όσες δυνάμεις μπορεί ενώ αυξάνει το φόβο και σε βάρος του ισραηλινού λαού.

Προειδοποίησε ότι η κατάσταση επιφυλακής, συγκρούσεων και έντασης μπορεί να διαρκέσει “μέρες”. Διόλου απίθανο. Οι φονικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας αύξησαν τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη μεριά της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ που γύρω στις 22.30 μμ είχαν ξεπεράσει τις 100.

Αύριο πάντως θα είναι ανοικτά στο Ισραήλ μόνον σχολεία και επιχειρήσεις που διαθέτουν υπόγεια καταφύγια προστασίας από βομβαρδισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα