ΑΘΗΝΑ
11:48
|
22.06.2021
Διέψευσε όσα ελέχθησαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τον εμβολιασμό του ιατρικού προσωπικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοια προσέγγιση του ελληνικού Δημοσίου προς τον πολίτη, τόνισε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα “Ελευθερία”, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1. “Από το τελευταίο ακριτικό Κέντρο Υγείας στην παραμεθόριο, τα Νοσοκομεία, τα Mega εμβολιαστικά κέντρα, δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοια προσέγγιση του ελληνικού Δημοσίου προς τον πολίτη. Με αξιοπρέπεια, με ευγένεια, με χαμόγελο, με αγάπη και συναίσθηση της ευθύνης των υγειονομικών μας για αυτό το οποίο κάνουν. Τους είμαι υπόχρεος για όλη αυτήν την προσπάθεια και νομίζω ότι είχαμε πολλά-πολλά χρόνια να δούμε να ανταποκρίνεται έτσι το κράτος”, ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας ξεκαθαρίζοντας πως πάνω από το 85% των γιατρών έχει θωρακιστεί με το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού. Προ ημερών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει πως μόνο το 62,5% έχει κάνει το εμβόλιο.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι στο τέλος του τρέχοντος μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-44 και ότι έως τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται και οι ηλικίες 18-29. “Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, τις οποίες θα μας κάνει τον Ιούνιο, θα εμβολιάζουμε και τους 18-29. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μέσα στον Ιούνιο καθολική δυνατότητα εμβολιασμού, για όλες τις ηλικίες και άρα και η ανάλογη ευθύνη όλων μας να πάμε να εμβολιαστούμε”, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε τέλος πως έχουμε ήδη προαγοράσει 30.000.000 εμβόλια και από αυτά, έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 3.650.000 εμβολιασμοί. Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν πραγματοποιηθεί 5.400.000 εμβολιασμοί, όπως συμπλήρωσε, και θα έχουν εμβολιαστεί 3.520.000 συμπολίτες μας με μία δόση και 1.940.000 συμπολίτες μας πλήρως, ποσοστό 18%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Εφ. Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Στο 92,98% η αποτελεσματικότητα του κουβανικού εμβολίου Αμπντάλα

Απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για προφυλάκιση της Κέικο Φουχιμόρι

Μπερλουσκόνι-Σαλβίνι: Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα