ΑΘΗΝΑ
11:15
|
27.04.2024
“Ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό”, σχολίασε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περί τεχνοκρατών που δηλώνουν ότι δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, με αφορμή την τοποθέτηση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη για “τεμπέληδες διδάκτορες”.

“Εκτιμώ ότι ο κ. Πατέλης κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη. Έχω όμως να απαντήσω στον κάθε κ. Πατέλη, ότι η δική μου διδακτορική διατριβή μου πήρε 3,5 χρόνια. Αλλά δεν καθόμουν να κάνω τη διατριβή σπίτι μου, δούλευα και στο νοσοκομείο”, είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο Mega. “Όλοι οι τεχνοκράτες, που ένας πρωθυπουργός τους τιμά με την εμπιστοσύνη τους, δεν μπορεί όταν κάνουν την πατάτα να λένε συγγνώμη και ότι δεν είναι πολιτικοί. Γιατί ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί”, πρόσθεσε και σχολίασε πως ο Αλέξης Πατέλης δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία με όσα είπε.

• Σε ανύποπτο χρόνο, πριν ένα μήνα -κι αφού έκανα την κριτική, κατά τη γνώμη μου, σε κάποιες αστοχίες ή παραλήψεις της κυβερνητικής πολιτικής σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας- είχα πει ότι είναι τραγικό αντιπολιτευτικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να επενδύσει πάνω στην πανδημία. Και είχα προβλέψει ότι θα «σπάσει τα μούτρα του». Και το πήγα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ξέρετε σε περιόδους οποιασδήποτε κρίσης ακόμα και μία κακή κυβέρνηση -που η παρούσα εκτιμώ ότι δεν είναι καθόλου κακή- ο κόσμος συσπειρώνεται πέριξ της κυβέρνησής του. Δεν συσπειρώνεται πέριξ της αντιπολίτευσης. Όποιος, λοιπόν, προσπαθεί να επωφεληθεί μέσα σε τέτοια κρίση ή σε οποιαδήποτε μορφή κρίσης, τουλάχιστον όσο διαρκεί αυτή, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. • Πάντοτε έλεγα και λέω και σήμερα ότι το τελικό ισοζύγιο διαχείρισης της πανδημίας στη χώρα μας είναι θετικό. Δεν ανήκω σε αυτούς που λένε ότι όλα έγιναν τέλεια αλλά δεν ανήκω και σε αυτούς, όπως πχ σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης, που λένε ότι όλα έγιναν χάλια. Το τελικό ισοζύγιο είναι θετικό. • Συναισθηματικά και φιλοσοφικά, σε ανύποπτο χρόνο, είχα ταχθεί κι εγώ υπέρ της κατάργησης της πατέντας. Πραγματικά και ρεαλιστικά είχα πει από τότε και δυστυχώς δικαιώνομαι, ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αντίθετα προσυπογράφω ότι, αν όλοι αυτοί οι ηγέτες των πλουσίων χωρών θέλουν πράγματι να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας, πρέπει να μαζέψουν λεφτά και να γίνει παγκόσμιος εμβολιασμός άμεσα. • Καταρχάς, εκτιμώ πολύ το ότι ο κ. Πατέλης κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε δημόσια συγνώμη. Έχω όμως να απαντήσω στον κάθε κ. Πατέλη, ότι πράγματι εμένα η διδακτορική διατριβή μου πήρε 3,5 χρόνια. Αλλά δεν ασχολιόμουν μόνο με την διδακτορική διατριβή καθήμενος στο σπίτι μου. Δούλευα ταυτόχρονα στο νοσοκομείο μου. Και το δεύτερο είναι κατεξοχήν πολιτικό σχόλιο και είναι κάτι που παρατηρείται σε όλους τους Πρωθυπουργούς, χωρίς να με ενδιαφέρει τι έκανε ο κ. Τσίπρας. Όλοι οι τεχνοκράτες, που ένας Πρωθυπουργός τους τιμά με την εμπιστοσύνη του και τους παίρνει συμβούλους του δίπλα του στο εκάστοτε Μέγαρο Μαξίμου, δεν μπορεί όταν κάνουν την «πατάτα» να λένε μετά «συγνώμη και ξέρετε δεν είμαστε πολιτικοί». Βεβαίως και είναι. Ο λογαριασμός πάει στον Πρωθυπουργό και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Η ΝΔ δεν είναι ο κ. Πατέλης. Ο κ. Πατέλης είπε την προσωπική του άποψη. Από τη σημερινή μου παρουσία στο Mega Tv και την εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.#NK #ND #koinoniaOraMega

Posted by Νικήτας Κακλαμάνης – Nikitas Kaklamanis on Monday, May 10, 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα