ΑΘΗΝΑ
20:00
|
13.06.2021
Ο Επίτροπoς εκτίμησε ότι οι προκαταβολές των Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης θα καταβληθούν εντός Ιουλίου, με το ελληνικό σχέδιο εντός αυτών.
epa06114403 Italian Premier Paolo Gentiloni speaks at a press conference at the end of the Cabinet meeting at Chigi Palace in Rome, Italy, 28 July 2017. Italian government on 28 July approved a resolution for an Italian mission to support the Libyan coast guard. Gentiloni said the Italian mission should be considered 'a step forward in Italy's contribution to the Libyan authorities' capacity to take the initiative against traffickers and reinforce their capacity to control their borders and national territory' EPA/GIUSEPPE LAMI
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως θετικά καταγράφονται τα σχόλια του Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδος κατά το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο Επίτροπoς εκτίμησε ότι η πρώτη ομάδα Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης θα εγκριθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και πως το ελληνικό σχέδιο θα είναι μέσα σε αυτή. Εκτίμησε δε πως η προκαταβολή από το πακέτο των 30,5 δισ. ευρώ, ύψους 4 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να εκταμιευθεί ακόμη και εντός του Ιουλίου.

«Μετά από μεγάλη προετοιμασία είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε την έγκριση των σχεδίων από το Συμβούλιο στο δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου ώστε να έχουμε τις προκαταβολές εντός Ιουλίου», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο μέχρι σήμερα 14 κράτη μέλη έχουν υποβάλλει τα εθνικά σχέδια «και περιμένουμε με εξαίρεση 2-3 περιπτώσεις να υποβληθούν όλα έως το τέλος του μήνα».

Ο κ. Τζεντιλόνι είπε πως το ελληνικό σχέδιο το οποίο όπως είπε υποβλήθηκε δεύτερο κατά σειρά και είναι συμβατό με τις γενικές αρχές. Εξήρε επίσης τη σημασία της απόφασης ανάληψης κοινού χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εκτίμησε πως οι εκδόσεις αυτές θα συμβάλλουν και στην ενίσχυση του διεθνούς ρόλου του ευρώ. Έκανε δε λόγο για μια «άνευ προηγουμένου απόφαση» η οποία στηρίζει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Πηγές: Ναυτεμπορική, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Nίκος Χριστοφής: “Το ερώτημα είναι αν χάσει ο Ερντογάν, μετά τι;”

G7: Οι πλούσιες χώρες ενώνονται για τα εμβόλια και την προστασία του κλίματος

Οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την περίοδο 14-18 Ιουνίου

Φ. Γεννηματά: Το μήνυμα της κυβέρνησης στον εργαζόμενο είναι πως μένει απροστάτευτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα