ΑΘΗΝΑ
00:40
|
23.05.2024
Οι κυρώσεις επιβάλλονται παράλληλα με την κλιμάκωση των επιδρομών του Ισραήλ στη Γάζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα την επιβολή κυρώσεων σε επτά Λιβανέζους που φέρεται να σχετίζονται με την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ και την χρηματοπιστωτική εταιρία “Αλ Καρντ αλ Χασάν” (AQAH).

Η ΑQAH κατηγορείται από το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πως λειτουργεί σαν “βιτρίνα” για τη διαχείριση κεφαλαίων της Χεζμπολάχ αλλά και σαν “ενδιάμεσος” για να εξασφαλίσει πρόσβαση στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Κυρώσεις επιβάλλονται στον επικεφαλής “Κεντρικής Χρηματοπιστωτικής Μονάδας” της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Αλί Ντάχερ που φέρεται πως εποπτεύει τον συνολικό προϋπολογισμό και τις δαπάνες της οργάνωσης και σε άλλα έξι άτομα που διατηρούν παράλληλα λογαριασμούς σε συγκεκριμένες τράπεζες του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένης και της Jammal Trust Bank (JTB) για να παρακαμφθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ το 2007 στην AQAH.

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο πως οι ΗΠΑ ξαναθυμήθηκαν τη Χεζμπολάχ λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση εκπροσώπου της οργάνωσης πως είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εφόσον το ζητήσει.

Image
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δοκιμαστική πτήση Rafale με πύραυλο πυρηνικής γόμωσης…

Εγκύκλιο ΕΟΠΥΥ για εξαίρεση από την καταβολή 1 και 3 ευρώ για εξετάσεις

Νεκροί άλλοι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και βίντεο με Ισραηλινές στρατιωτίνες ομήρους

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Κοβάτσεφσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα